Otthonfőzök - napi top

  • 1. Olcsó spárgakrémleves Örülök, hogy annyian érdeklődtetek a spárgás receptek iránt! Ezen felbuzdulva, most itt a legújabb költeményem, használjátok egészséggel!

Otthonfőzök - friss

  • 15:56 Olcsó spárgakrémleves Örülök, hogy annyian érdeklődtetek a spárgás receptek iránt! Ezen felbuzdulva, most itt a legújabb költeményem, használjátok egészséggel!
  • 2019.05.22
  • 15:27 Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel - nem mindennapi ízekkel. Kis ki...
  • 2019.05.21
  • 15:25 Bibimbap: vicces nyelvtörő helyett remek recept A bibim annyit tesz, hogy összekeverünk bizonyos hozzávalókat, míg a bap főnév jelentése: rizs. Ez a recept tehát nem más, mint zöldségek vegyítése rizzsel, erjedt mártásokkal és hússal , ezek kombinációja pedig harmóniához vezet. Yehun, a...
  • 2019.05.20
  • 16:05 Végre egy egyszerű zöldborsóleves Amikor megpillantottam az első, friss zöldborsóhüvelyeket, már az illatától elolvadtam! Hamisíthatatlanul itt kopog a nyár, kóstoljunk bele, amint lehet!
  • 2019.05.19
  • 15:12 Rák és tészta, avagy vissza - felé A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.
  • 2019.05.18
  • 16:02 Csirkecombok parajos, parmezános köntösben Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni, ezt süsd meg! Kicsit untam már a rántottat, grillezettet. Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom, amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, aka...
  • 2019.05.17
  • 15:49 Rák szevicse Ez recept hűen tükrözi az ecuadori szárazföld és a tengerpart adta termékek gazdagságát. Ott ez egy igazán közkedvelt étel, bő lével tálalva. Egy, vagy többféle tenger gyümölcse a fő összetevője: garnéla, tontahal vagy polip citrom vagy lim...
  • 2019.05.16
  • 15:22 Spárga és curry avagy fehér és sárga Zöldspárga a föld fölött nő, a fehér a föld alatt. A zöldspárgát nem kell pucolni, hámozni, a fehéret igen, mert a héjától kesernyés lehet. A zöldspárga zsengébb, zamatosabb, krémlevesnek viszont "mindenképp" a fehéret használjuk. A zöldspá...
  • 2019.05.15
  • 15:24 Hétköznapi túrós pogácsám Ennél egyszerűbb sós süti nem létezik! Na, jó, tudom, ha összekeverek mindet, hajtogatni is kell... Na de, ez meg belefér, hisz nem egy agytorna, és közben olyan jó egy kis zenét is hallgatni! Ugorjunk neki, mert mindjárt jönnek!
  • 2019.05.13
  • 15:29 Kilóolvasztó zellersaláta Ki nem fogyókúrázik ilyenkor? Szinte mindenki. A hölgyek biztosan, hiszen a télen felugrott kilókat mindenképp le kéne robbantani még a strandszezon előtt! Nos, a zeller erre tökéletes, ráadásul nagyon egészséges!
  • 2019.05.12
  • 15:53 Egyszerű nyerges virslim Sosem valami nagy dolgot kell elképzelni egy kellemes esti vacsorához! Ez egy tipikusan gyors, és tévénézéshez, beszélgetéshez pont ideális. Mire megeszitek, már a következő hét tennivalóit is felsoroltátok, tehát indulhat az est, majd a pi...
  • 2019.05.11
  • 15:43 Spárga rakottasan az esti bulimhoz Jönnek a barátaim egy kártyapartira, de már mindenki vadul fogyókúrázik. Nézzünk egy jó kis spárgás receptet! Ebben az a jó, hogy a zsúrkenyértől a különböző péksüteményekig minden jó hozzá! A spárga és a tojás pedig remek találkozó! Hát mé...
  • 2019.05.10
  • 15:45 Bodzaszörpöm télire Hihetetlen, de bizony az időjárás legalább két héttel előbbre jár, mint megszoktuk. Az általában június elején virágzó bodza már javában tündököl, tehát már szedhetjük is virágait! Vigyázz, soha ne a kocsiból kipattanva, az út szélén kapkod...
  • 2019.05.09
  • 15:50 Én így csinálom a spárgalevest Sokan már tényelg alig várjujk ezt a kedves zöldséget, az időjárás pedig "spárgailag" igencsak kegyes volt hozzánk. Nézzük a lehető legegyszerűbbet, a levest!
  • 2019.05.08
  • 15:41 Köménylikőr a múlt századból Köménymag és valamilyen tisztaszesz, pálinka még a vészterhes korszakok idején is megtalálható volt a konyhákban. Így aztán nagyanyáink is tudták, mit kell csinálni. Nos, bizonyságul álljon itt nagymamáink tuti kontyalávalója!
  • 2019.05.07
  • 15:38 A világ legegyszerűbb zöldbablevese Előfordul, hogy az embernek nincs ideje semmire, de annyira jól esne valami finomság. Ebben az "össze-vissza időjárásban" pedig egyenesen kívánom a nem túl tartalmas, de azért lelket átmelengető, jó kis levest. Megtaláltam az egyik kedvence...
  • 2019.05.06
  • 15:51 Zöldfűszeres csemegekaraj cukkinis hajdinakásával A mai illetve a tegnapi étkem kérésre készült és lecsós rizzsel, de magamnak valamint azért, hogy hátha meg tudom kedveltetni... egy egész kevéske fincsi hajdinát is dobtam mellé. Steffel Csaba azt üzeni: tessék választani!
  • 2019.05.05
  • 15:19 Tiramisu pohárkrém Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult, ami lett is volna, ha kivárjuk a megfelelő időt a dermedésig. De hát az ember gyarló és nem vár… Aztán, mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe, és észleltem, hogy nem oké a zsoké...
  • 2019.05.04
  • 15:46 Tárkonyos sertésmáj – egy kis csavarral Ismét egy klasszikus étel, illetve annak indult... Ez van, már semmit se tudok úgy elkészíteni, ahogy "kell". Na jó, ez csak vicc, de akkor is. ...És valóban, mindig úgy KELL? Csak úgy lehet? Nem értem... Ilyen tépelődések közepette főz Ste...
  • 2019.05.03
  • 15:48 Édesburgonyás szárzeller krémleves fürjtojással Erőt, energiát adó, vitaminokkal teli melengető leves. Elkészíteni olyan egyszerű, hogy még azok is nekiállhatnak, akik nem gyakorlott háziasszonyok. Gyorsan kész, nagyon aromás, simogatóan selymes.
  • 2019.05.02
  • 15:37 Vadas gomba nudlival Vadas mártás, kicsit átdolgozva, könnyítve. Egy rendezvény kapcsán jött az ötlet, készítsünk ilyet. Ha sült kolbász karikákkal kínáljuk és kenyérpudinggal, akkor ő a Gyenesi Vadóc. Borvacsorákon sokszor kerül az asztalra, jól illik hozzá eg...
  • 2019.05.01
  • 11:45 Spárga és reggel Ez az utóbbi idők legjobb reggelije – állítja az őrülten jó ételek tudója. az ötlet remek, hiszen itt a spárgaszezon, ráadásul május 1-je nem maradhat virsli-sör nélkül! Ez a recept pedig vacsorára is tökéletes lesz!
  • 2019.04.30
  • 15:28 Pulykaragu leves – színesen Hol hideg az idő, hol meleg, hogy lehet ezt kibírni? Pammer Lívia kitalált egy jó levest erre. Pulykahús, sok friss, finom zöldség télen-nyáron aranyat ér! Próbáld ki, mert leves enni nagyon egészséges!
  • 2019.04.29
  • 15:21 Spárga és hal, avagy ez is beindult Na végre, beindult a spárga szezonja! Igaz, a magamfajta kis városban még meg kell fizetni, az árát, de legalább van. Aztán, ha spárga van, akkor már legyen tilápia is. Hát így élünk mi fent a havasokon. Jut eszembe, ma láttam már új krumpl...
  • 2019.04.28
  • 15:34 Kacsamájpástétom Pammer Livi konyhájából Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb...
  • 2019.04.27
  • 15:16 Mák és alma, avagy a megkívánós szelet Valami mákosra vágyott Steffel Csaba. Nekiugrott az alapnak, ám a tepsibe kerülés előtt, elégurult kettő kisebb darab alma, és mielőtt továbbgurultak volna, hama-hama belereszelte a tésztába. Ja! ...és olyan jópofa nevet adott neki, hogy az...
  • 2019.04.26
  • 15:37 Makréla és zöldség, avagy amikor megérdemlem Amikor az ember fia úgy érzi, hogy megérdemli, akkor meg kell tennie, illetve meg kell vennie, azaz meg kell ennie, még akkor is, ha egy picit, talán nem a legolcsóbbra kíván rá. Ennek kompenzálására és költségenyhítésre tökéletesen megfele...
  • 2019.04.25
  • 15:51 Gombás-sóskás spagetti életmódváltóknak Lépésről lépésre kell haladnunk, ha a tavaszi megújulás saját életmódváltásunkkal szeretnénk „megspékelni” – tanácsolta Barcza Zoltán, az egyik legismertebb hévízi séf. Arra is figyelmeztetett, hogy érdemes keresgélni okos és praktikus gasz...
  • 2019.04.24
  • 16:17 Sonkás-medvehagymás csónakok Anyuéktól kaptunk egy nagy adag medvehagymát. Csináltunk belőle pesto alapot, fagyasztottunk leaprítva és levélben, tettünk el olajba, de frissen is ettünk belőle. Tettünk a szendvicsre és csináltam ezt a csónakot. Füstölt, házi sonkával és...
  • 2019.04.23
  • 15:48 Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával Pammer Livitől Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját. Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész va...
  • 2019.04.22
  • 15:16 Medvehagyma és csibe, azaz az ízek netovábbja „Szóval, azt hiszem, ebbe az ételbe (majdnem gondolkodás nélkül) minden finomságot beletettem. A medvehagymának eleve szezonja van. A gombát imádom a fehérborral. A bársonyos tört burgonyáról csak annyit, hogy a meglátni és megszeretni kate...
  • 2019.04.21
  • 15:21 Gyors almatorta - lépésről-lépésre Almatorta gyorsan, egyszerűen, lépésről-lépésre. Alapja egy amerikai Classic Crispo omlós linzertészta, a tölteléke pedig egy egyszerű almás ragu. Amíg a hűtőben pihen a tészta, addig pont elkészítheted ragut. Igazi, férfia desszert Somogyi...
  • 2019.04.20
  • 15:34 Medvehagymás krémmel töltött tojások a húsvéti asztalra Előételnek, hidegtálakra, vacsorára egy vékony kis sonkaszelettel vagy a húsvéti ünnepek egyik fogásaként kiváló étel a medvehagymás krémmel töltött főtt tojás. Gyorsan elkészül és pikáns, különleges ízű finomságot tálalhatunk a családnak.
  • 2019.04.19
  • 15:29 Húsvéti töltött kalács Dobd fel ezt a húsvétot valami különlegességgel! Reggelre kész, és kihűl a sonka a levében, tehát akkor neki is foghatsz ennek a fogásnak. Nemcsak ízében, de megjelenésében is különleges lesz! Ráadásul pulykasonkával egyszerűen pazar!
  • 2019.04.18
  • 15:17 Medvehagymás kalács Sokszor előfordult már velem, hogy pont az ünnepek alatt találtam rá a tuti receptre! Csakhogy addigra már mindent megfőztem, megsütöttem, a hozzávalók fele pedig nem volt otthon. Ezt a receptet azért adom közre, hogy ne járj így, most talá...
  • 2019.04.17
  • 15:43 Hangulatos mediterrán reggeli Van, mikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Egy saját sütésű rozmaringos kenyér, sonka a jobbikból, mozzarella, zamatos paradicsom , rukkola és egy csepp olivaolaj egy asztalka a teraszon , pihenős reggelen ráérősen csipegetve, majd egy ...
  • 2019.04.16
  • 15:22 Szűzpecsenye bacon-köntöseben, mindenféle földi jóval „Az elmúlt időszakban a fészen volt egy kis játék, egy "verseny", ahol próbáltam az egyszerűséget előtérbe helyezni; ezért használtam olyan dolgot is, ami itthon nem. Jó szokásom szerint, az ízekkel és a (talán) meglepő párosításokkal játsz...
  • 2019.04.15
  • 15:30 Húsvéti tojástorta az ünnepi asztalra Egy újszülöttnek mindig vicc új, és teszem hozzá, szerencsére mindig vannak újszülöttek! Nos, így esett erre a régi receptemre a választás. Indítsuk tehát a húsvéti készülődést ezzel az egyszerű, de az ünnepi asztalon rendkívül dekoratív fi...
  • 2019.04.14
  • 15:47 Vajas spárga húsvétra Idényzöldségünk a spárga, bár sokan nem tudnak vele okosan bánni! Pedig a spárga vitamin és ásványi tartalma nagyon jelenetős! Igazából a feje a legízletesebb. Ha a piacon válogatsz, vedd elő a "körömpróbát"! Ha ugyanis a körmöd nem megy be...
  • 2019.04.13
  • 15:37 Húsvéti pite Remélem, már tervezed az ünnepi menüt! Mutatok hozzá egy nem komplikált, ám egészséges menüt! Érdemes kipróbálni úgy, hogy a tetejét a leírt módon díszíted. A gyerekek imádni fogják!
  • 2019.04.12
  • 15:35 Narancsos húsvéti kacsacomb rozmaringos takaróval Nincs olyan ünnepi fogás, amit már nem fűztek vagy sütöttek meg, és ez vonatkozik a hagyományos ételekre is. Az is igaz, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, tehát a friss háziasszonyok is találnak nálunk valami újdonságot, ráadásul én min...
  • 2019.04.11
  • 15:15 Palócleves sertéshússal Zöldbab, burgonya, répa, szalonna, "pörkölt", tejföl, tárkony, kömény... Felesleges lenne méltatni, aki ismeri, az jól tudja, az egyik legfinomabb, legtartalmasabb levesünk a palócleves. Nevét illetőleg több változat is létezik: általában M...
  • 2019.04.10
  • 16:31 Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!
  • 2019.04.09
  • 15:11 Rizsleves finom zöldségekkel Húsvét előtt, böjt idején sok családnál gyakrabban kerülnek az asztalra hús nélküli fogások. Arra gondoltam, hogy az Őrülten jó ételek ezen remeke, pont beleillik ebbe a hangulatba!
  • 2019.04.08
  • 15:20 Sajtos sertéskaraj Mindig praktikusan vezette konyháját az édesanyám. Mindig tudta, mi van otthon, és mennyi ideje van egy-egy fogásra, és ez nagyon lényeges egy háziasszonynak! Ez a nem túl komplikált de rendkívül finom, szaftos hús például irtó gyorsan tál...
  • 2019.04.06
  • 16:37 Nyúlcomb és medvehagyma, avagy 5x gondoltam Tegnap pompás kis filézett nyúlcombra akadtam a boltban, gondoltam finom és legendás paprikást készítek belőle, galuskával. Aztán ahogy a sorok között bandukoltam, elém ugrott egy doboz akciós, kicsit idősebb, enyhén megbarnult sampipi gom...
  • 2019.04.05
  • 17:21 Tejszínes halleves burgonyagombóccal Hal és burgonya (Fish&Chips), a klasszikus, más kivitelben, levesként. Nyilván amelyik páros sütve jól illik egymáshoz, az főzve sem lehet ellenség. Ismét egy olyan leves, ahol meg lehet mutatni a hal ezernyi arca közül egy újabbat. Ha ki t...
  • 2019.04.04
  • 16:09 Pulykaszárny és alma, avagy Mert szeretem Ma ezt készítettem, mert szeretem. Külön-külön is, na de így egybe... Steffel Csaba egy különleges ételét mutat meg Nektek. Még húsvétra is lesz!
  • 2019.04.03
  • 16:30 Vega répa dog Kalandozás a mentes világba, ez egy kényszer szülte recept. Egy nagyobb társaság jelentkezett be borkóstolóra, és azt kérték, hogy a társaság hölgy tagjai valami könnyűt kaphassanak. Gondoltam, törjünk ki egy kicsit a párolt/grillezett zöld...
  • 2019.04.02
  • 16:26 Medvehagymás burgonyakrémleves Szóval az alap az volt kérem, hogy medvehagyma krémlevest kívánok és készítek. Perdülten-fordultam a kis konyhámban (közben ölég sok mindent levertem), kezembe akadt néhány darab burgonya, no meg aztán azt a néhány csemegeuborkát is el kell...
  • 2019.04.01
  • 16:54 Tépkedős sajtos-hagymás cipó Nemes egyszerűséggel csak tépkedősnek hívom ezt az ötletes felhasználását a cipónak. Forrón megtépkedni a sajttal és hagymával gazdagon megszórt kockákat baráti összejöveteleken vagy csak egy délutáni kávézás idején… Pammer Lívia ezt ajánlj...
  • 2019.03.31
  • 16:50 Sonkás-burgonyás serpenyős Szeretem az egy edényes, serpenyős ételeket. Semmi túlzás, elkészült, és abban az edényben mehet is az asztalra. Van benne tartalom, energia, és egy baráti összejövetel része lehet. Max szerint 30-35 perc alatt tálalhatod!
  • 2019.03.30
  • 15:27 Tejbegrízes epres sütemény Valami sütés nélküli gyors édességre vágytam, és mivel engem is elért az eperőrület, így eperből készítettem el ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom édességet. Törökországban találkoztam először ebben a formában a tejbegrízzel, fantasztiku...
  • 2019.03.29
  • 15:46 Kókusztejes csirkeleves Csirkeleves, keleties ízesítéssel, egyszerűen. Készülhet estére, vagy a „dolgozóba” egy üvegben (vagy esetleg a mostanában oly népszerű, színes étel boxok valamelyikében) elvinni. Somogyi Zoltán Max szerint 25-30 perc alatt kész!
  • 2019.03.28
  • 14:40 Rakottas melegszendvics Tegnap pofon egyszerűen oldottam meg a vacsimat; ami olyan jól sikerült, hogy "muszájnak" tartom megosztani Veletek. Lényegében recept sincs hozzá hisz' mindenki olyan mennyiségekkel készíti el, (ha kipróbálja), ami számára megfelelő, de az...
  • 2019.03.27
  • 15:35 Gluténmentes dán kuglóf Glutén és cukormentes kuglófot sütöttem, Az eredmény minden képzeletemet felülmúlta, egy pillekönnyű szép magas kuglóf született, nagyon harmonikus ízzel.
  • 2019.03.25
  • 14:00 Mészáros tokány Szóval ezt kitaláltam, aztán valahogy bevillant, hogy ezt a klasszikust, már készítettem, és a blogban is megírtam. Na, mondom magamnak, akkor itt az alkalom, hogy felújítsam ezt a pompás kis mannát – írta az őrülten jó ételek specialistája...
  • 2019.03.24
  • 16:27 Tökéletes házi elixír Házi csodánk fogyasztása reggel és este ajánlott, illetve, ha módunkban áll, akkor a főétkezések után, vagy közben, kortyonként – javasolja Komáromi Linda és Nagy Péter, akik vegyszer- és adalékmentes gyümölcsborecetet készítenek fehérvárcs...
  • 2019.03.23
  • 16:24 Leveles tepertős pogácsa a kamrából Minden pogácsa receptje olyan, mint a népmese! Mindenki hozzátesz valamit, vagy épp elvesz belőle, és persze a család szája íze szerint formálja. A kamra javának, vagyis a tepertőnek a csomagolópapírja ezúttal is segített, mert most egy oly...
  • 2019.03.22
  • 16:05 Zellerkrémleves, ahogy a férjem készítette Nincs mindenkinek olyan szerencséje, mint nekem, hogy a világ legnagyszerűbb férfijével élhet. És még főzni is tud! Nem is akárhogy. Ezt a leves egyedül találta ki, írta le, és tálalta fel! A sonkacsipszet pedig egy szentgotthárdi sajtóúton...
  • 10:55 Spagetti és markáns, avagy belekóstoltam az örömlányokéba Ezt a pompás kis olasz tésztát már régebben kinéztem magamnak, de csak ma jött el az idő hogy elkészítsem. Mivel ez is egy népszerű és klasszikus étek, csak minimálisan vannak eltérések a receptek között, pl. egy kis vörösbort is adok hozzá...
  • 2019.03.18
  • 15:41 Babgulyás Pammer Livinél Ma egy jó tartalmas levest főztem, sok babbal és sok hússal jó forrón tálalva sok szaftos lével - írja Lívia. Szó, mi szó, egy egytálétel tökéletes mondjuk egy ebédhez. Legfeljebb egy kakaós csiga vagy egy palacsinta fér mellé!
  • 2019.03.17
  • 15:45 Max házi krémese Ismét egy gyöngyszem Cicaanya süti gyűjteményéből. A nagy kedvenc a házi krémes: igazából nem egy nagy kunszt, de el lehet cseszni. Rendesen, de Cicaanyának, hála az égnek, megy. Jól megy! Maxnak jól megy, most Ti jöttök!
  • 2019.03.16
  • 15:53 Íz, ami fűszerez Hatalmas és bonyolult az ecetek ízvilága, sokkal több, mint azt sokan gondolnánk, sőt ahogy sok séf is gondolná! Pedig a savasság központi szerepet játszik az  ételek aroma-egyensúlyának elgondolásában - derült ki a fehérvárcsurgói Károlyi ...
  • 2019.03.15
  • 15:32 Az én huszárom csókja Lehet-e ennél autentikusabb süti ezen a napon, mint gyerekkorom finomsága? Nem nagy tudomány, csak nagyi baracklekvárját kell kikapni a kamrából. Persze, mindenki olyan lekvárt választ, amihez kedve van! Ünnepeljünk!
  • 2019.03.14
  • 15:56 Sonkás-burgonyás serpenyős Max konyhájából Szeretem az egy edényes, serpenyős ételeket. Semmi túlzás, elkészült, és abban az edényben mehet is az asztalra: van benne tartalom, energia, és egy baráti összejövetel része lehet. Max szerint 30-35 perc alatt el is készül! 
  • 2019.03.13
  • 15:36 Stefánia vagdalt füstölt házi kolbásszal Ismételten a Kamra Java csomagolópapírjáról választottam egy remek receptet. Már most összefut a nyál a szájamban! Nálunk ez lesz a hétvégi, ünnepi menü! A kolbász már a kamrában "figyel" kedvenc füstölt húsos boltomból, darált húst meg kés...
  • 2019.03.12
  • 15:30 Márti füstölt csülkös kiflije a sörözéshez Nemrégiben kaptam egy pompás füstölt csülköt, amit mézzel, mustárral sütöttem meg. Minden igyekezetünk ellenére nem tudtuk megenni az egészet, így adódott a kérdés, mi legyen a másik felével. Nos, egy hétvégi buli megoldotta a dolgot. Erede...
  • 2019.03.11
  • 15:22 Dürüm csirkehúsból A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk. Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Ott választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó...
  • 2019.03.10
  • 14:55 Olívakrémmel töltött pulykamellrolád Nem árt a mediterrán konyha trükkjeit is bevetni, ha fogyókúrázni szeretnénk. A pulyka pedig kifejezetten alkalmas a karcsúsító menü összeállítására. A kettő házassága biztos sikert jelent, főként, ha a napi menetrendbe beépíted a sétát, a ...
  • 2019.03.09
  • 15:00 Igazi túrós csusza irdalt ponttyal, ahogy csak Szegeden tudják Azt szokták mondani, ahány ház, annyi csusza! Nos, a fehérvárcsurgói Károlyi Gasztro Akadémián az Art Hotel Szeged éttermének konyhafőnökétől, Goda Gábortól megtanultuk, hogyan is kell elkészíteni ezt az igazán világbajnok fogást! Meglátját...
  • 2019.03.08
  • 15:04 Szarvasi cukkinis pulykamelltekercs Jó lesz már most arra gondolni, hogy mit veszünk fel az első strandolós napon! Ja, ha felugrott a télen egy pár kiló, jó lesz egy nagy levegőt venni, és ellenőrizni az életformádat, az étkezési szokásaidat. Ami a karcsúsító menüt jelenti, h...
  • 2019.03.07
  • 15:13 Ismeretlen hősünk: az ecet A múlt század elejéig a só mellett a gyümölcsecet volt a legnépszerűbb fűszerünk. Használata egyediséget ad az ételeknek. Olyan különleges aromákat ízhatásokat tudtak, és tudunk ma is elérni, amit mással nem - derült ki a fehérvárcsurgói Ká...
  • 2019.03.06
  • 15:14 Alföldi spenótos pulykás rizottó Itt a tavasz, jó lesz ráállni a mérlegre, majd elszörnyedni, hogy mennyi fölös kiló ugrott fel ránk az elmúlt hónapokban. Dosso Gabi legkedvesebb receptjeit osztja meg velünk, hogy megkönnyítse a fölösleg ledolgozását. Íme, az első! Mellesl...
  • 2019.03.05
  • 14:59 Mézes-mustáros füstölt sült csülök Mártinál Ajándékba kaptam nemrég egy fantasztikus füstölt csülköt. Végre tehát eljött az alkalom, hogy kipróbáljam a lőrinci nagyim nemrég fellelt receptjét. Nem bonyolult, mégis nagyon finom, és olyan illatok terjedtek otthon, hogy még a szomszéd k...
  • 2019.03.04
  • 14:55 Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával.
  • 2019.03.03
  • 15:46 Diós fejessaláta gasztrohősösen Elsőre mindenkinek valami nagyon drága dolog, külföldi alapanyagok jutnak eszébe, ha egy kis különlegességre vágynak, pedig pofon egyszerű, hazai alapanyagokból is tudsz friss, kreatív és nagyon egészséges fogást összedobni. A Felelős Gaszt...
  • 2019.03.02
  • 15:36 Gabi almatortája Ágfalváról Gabi, csodálatos konyhai trükkökről híres barátnőnk legutóbb ezt a 16 szeletes tortát kínálta nekünk Ágfalván! Olyan harmonikus ízeket varázsolt elénk, hogy csak ámultunk és bámultunk. Egy száraz furmint - hisz február van! - vagy egy finom...
  • 2019.03.01
  • 15:08 Korhelyleves másnaposságra és bulikhoz Még pár nap, és vége a farsangnak, vele együtt a nagy bulizásnak és másnaposságnak. Addig viszont még húzzunk bele, és elővigyázatosságból dobjunk össze egy jó kis levest a Kamra Javából. Majd meglátjátok, milyen jól fog majd jönni! 
  • 2019.02.28
  • 15:47 Sonkás krumplilángos másképp Külföldi barátaink, rokonaink első útja a repülőtérről mindig a piacra vezet. A cél csak egy lehet: a lángos. Mi tagadás, nincs ellenvetésünk! Most egy különlegesebbet mutatok nektek, de ez is ugyanolyan könnyű, mint a hagyományos!  
  • 2019.02.27
  • 15:04 Paprikás krumpli füstölt kolbásszal Valami gyorsat és jót szerettem volna készíteni valamelyik nap, így gondoltam ki a paprikás krumplit. Kivettem a hűtőből a kolbászt, és akkor fedeztem fel, hogy a csomagolópapíron remek recepteket olvashatok. Rögtön belei is szerettem! Foga...
  • 2019.02.26
  • 15:41 Rozmaringos mézzel sült körte sajtokkal Szerelmes percekhez álmodta meg ezt a receptet Vida Kata, a Babramegy blog szerzője. A Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal karöltve azt szerette volna bebizonyítani, hogy hazai idényzöldségekből, -gyümölcsökből is készíthetsz olyan finomságot,...
  • 2019.02.25
  • 14:55 Hétköznapi tojslevesem Tojáslevesnek lenni nálunk nagyon jó. Egyszerűen azért, mert mindenki szereti. Rohanunk, dolgozunk, kapkodunk, de néha nem árt leülni egy forró csésze leves mellé, ami lehetőleg nem porból készült. Na ez pont ilyen! És pár perc alatt kész!
  • 2019.02.24
  • 14:56 Egészben sült zeller Ottolenghi módra sütőtökpürével Nagyon boldoggá teheted párodat, ha veszed a fáradtságot, és magad készítesz valami finomságot. Nem kellenek drága, külföldről hozott alapanyagok, az itthoni termékekből is tudsz egészséges, különleges fogásokat készíteni, csak körül kell n...
  • 2019.02.22
  • 15:19 Édesburgonyás póréhagymaleves Szenzációs, egyben végtelen egyszerű recept a következő. Azt mutatja meg, hogy egy kis kreativitással mennyire finom fogásokat tudunk készíteni hazai, az idénynek megfelelő alapanyagokból. A Felelős Gasztrohős Alapítvány legújabb kampánya i...
  • 15:19 Börek marhahússal egyenesen Pammer Livi konyhájából Barangoljunk a török reggelik között! Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával, nem kell ennél jobb hétvégi reggeli! Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta... Pammer Livi nagyon szereti!
  • 2019.02.21
  • 15:34 Lecsó és karaj házassága Cinkotán Ebből a frigyből valami remek dolog kerekedik. A recept cinkotai barátnőmet dicséri. Kétféle módon készíti: vagy friss lecsót dob össze, vagy a nyáron eltettet most használja fel.  Bármelyiket próbálod, biztos siker lesz! A hús omlósan és s...
  • 2019.02.20
  • 14:51 Burrito koszorú Maxtól Töltött tortilla, kicsit másképpen. Nagyon szeretjük a tortillát, legyen töltve bármivel. Ez most egy szárazabb töltelék, nem annyira szaftos, de ha tálaláskor megöntözzük egy kis tejföllel, akkor pompás lesz a végeredmény - ajánlja egyik l...
  • 2019.02.18
  • 15:23 Köménymagos krumpli egy kártyapartihoz Tudom, hogy a drasztikusan emelkedő krumpliárak mellett meggondoljátok: kipróbáljátok-e ezt a receptet, de én mindenkit bátorítok! Nagyon egyszerű, isteni, csak pár mártogatós, egy jó pohár sör és néhány barát kell hozzá. Kezdjünk neki! Ez ...
  • 2019.02.17
  • 15:30 Iráni krumplisaláta, ahogy én szeretem Jól esik egy kis melegség és egy kis frissesség ilyen kezdődgető tavasz idején. Bebújni egy ilyen tál salátával egy fotelba, majd magunkhoz szólítani egy jó könyvet és egy pohár száraz fehérbort  na, ez a teljes a nyugalom! Hogy ez a recept...
  • 2019.02.16
  • 15:23 Lélekmelegítő katalán zöldségleves Ahány ház, annyi húsleves. Ez például sáfrányos, füstös, olyan katalános. Barcelonában strandpapucsban sétáltunk, de mire felértünk a hegyek közé, majd megfagytunk. És akkor jött ez a parádés finomság! Feltétlenül próbáljátok ki a hegyi med...
  • 2019.02.15
  • 14:35 Leves a szárított gombádból Ahogy mondani szokták, lassan a tél az utolsókat rúgja. Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen. Ha nincs, az se gond, mert már minden nagyobb élelmiszer...
  • 2019.02.14
  • 14:54 Céklahimnusz, cékla hummusz Imádom a céklát, de ez számotokra nem újdonság! Az viszont már igen, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvány kampányt indított a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó, és így szerezz örömöt a párodnak Val...
  • 2019.02.13
  • 14:50 Zöldbabsaláta gasztrohősösen Olyan recepteket adott közre a Felelős Gasztrohős Alapítvány, mely akár Valentin-napon is megállja a helyét. Azt mutatja meg a társaság, hogy nem kell távoli országokból hozott élelmiszerekkel elkápráztatnod a kedvesed! Készíts Te valami fi...
  • 2019.02.12
  • 15:48 Farfalle lazaccal, a dolce vita Sokan mondják, hogy azért kövérek az olasz nők, mert rengeteg tésztát esznek. Én meg azt mondom, ismerek olyan olasz nőt, aki pont így fogyókúrázott. A lényeg a mértékletességen rejlik. Az olasz tésztafogásoknak pedig nincs párja. Halból me...
  • 2019.02.11
  • 15:00 Egyszerű tarhonyaleves a hétköznapokhoz Ősi paraszti, laktató ételeket lehet készíteni a tarhonyából. Gyakorlatilag reszlet tészta, ami szárítva sokáig eláll. A Wikipedia szerint a tarhonya szó a perzsa tarchanából származik. Magyar szóként 1600 körül szerepel először. Lagjobban ...
  • 2019.02.10
  • 15:20 Ágfalvi krumplis-túrós pogácsa Ágfalván élő Gabi barátnőm igazán nagyon szereti a praktikus, finom dolgokat. Valahányszor meglátogatjuk, mindig ezzel a pogival kedveskedik nekünk! Egyszerű, gyors, olcsó, és mi nem tudunk betelni vele! Ki kell próbálnod, ha valami igazán ...
  • 2019.02.09
  • 15:26 Fűszeres spanyol húsgombócok A spanyolok egyik legrégebbi, és egyben kedvenc étele eredendően arab, és a mórok közvetítésével érkezett Ibériába. Ha arra jársz, albóndigas néven keresd az étlapon! Jómagam Barcelónában találkoztam vele, ahol nem lehetett nem tobzódni a p...
  • 2019.02.08
  • 15:45 Párolt savanyú káposzta Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugo...
  • 2019.02.07
  • 14:51 Hagymás céklasaláta, ahogy a finn barátaim készítik Finn barátaim híresen ismertek egészséges életmódjukról, de ha hozzánk jönnek, mindig gulyással és rakottkrumplival indítunk! Ettől függetlenül én azért mindig ellestem valamit a lohjai lakás konyhájából. Megérte! 
  • 2019.02.06
  • 15:09 Besameles halfilé, cukkíni pestóval, csőben sütve Ez egy bármilyen fehérhúsú halfiléből elkészíthető, "gyors kaja". Lehet villantani, ha vendég jön, vagy ha a párunkat akarjuk elkápráztatni, már ha szereti a halat. Variációk száma: több ezer, én most a cukkíni pestóval takartam be, de lehe...
  • 2019.02.05
  • 15:21 Óvári sertéskarajom A legsokoldalúbb húsfajtánk a sertéskaraj, mert bármit készíthetünk belőle - feltekerve, sütve, rántva..., ahogy a család szereti. Ez egy picikét bonyolultabb recept, viszont rendkívül laktató, éppen egy szép téli naphoz illik. Cinkotai bar...
  • 2019.02.04
  • 14:52 Meghökkentő krumplirétes Már annyi rétest kóstoltam, hogy csak na, de ez most nagyon meglepett! Az egyik tévés barátnőm készítette egy kis délutáni dumcsihoz. Ő rozét kínált hozzá, én inkább furmintot javasolnék, de a lényeg, hogy nagyon egyszerű, és nagyon finom! 
  • 2019.02.03
  • 15:48 Harcsapaprikás bakonyi módon, juhtúrós, kapros galuskával Leginkább karácsonykor esznek a magyarok halat, pedig többet kellene, mert nagyon egészséges! Egri húsimádó barátunk receptje szerintem farsangkor is megállja a helyét. Saját bevallása szerint ez a halpaprikás nem saját kútfőből, hanem több...
  • 2019.02.02
  • 14:52 Túró és tárkony, avagy a jó értelemben vett érdekesség A napokban eszembe jutott, egy szlovén kollégák által kedvelt, illetve Szlovéniában gyakori, hagyományos, népi, klasszikus ízesítés, amit kalács, és hasonló kelt tészták töltelékénél használnak. Gondoltam, rákeresek a neten, és nagy (na, az...
  • 2019.02.01
  • 15:01 Pirított szarvasmáj sült hagymakarikákkal, batáta és céklakörettel A napokban egy vadász ismerősünk meglepett egy jókora, frissen lőtt szarvas májával, amit ezúton is nagyon köszönök. Lévén hogy estefelé érkezett az "áru", a friss elkészítés szóba sem jöhetett - így három, nagyjából egyenlő részre vágtuk a...
  • 2019.01.31
  • 15:09 Egyszerű burgonyaleves Ez egy teljesen, egyszerű, hétköznapi, szokványos, hagyományos, átlagos étel, amibe nem került semmilyen Őrült kunkor. Ebben a zimankós téli időben kifejezetten jól esik egy finom, meleg leves. Na, ez pont ilyen!  
  • 2019.01.30
  • 15:24 Bárány curry Nagyon hiányzott már itthon egy kis indiai íz és illat, úgyhogy előkerült a fagyasztóból egy szép darab, csontos báránycomb, amit egri húsimádó barátunk rögtön kezelésbe is vett... Nézzük, mi lett belőle!
  • 2019.01.29
  • 15:22 Citromos csibecsíkok fokhagymázott brokkolival Ami ennél egyszerűbb, az már bonyodalmas. Ami ennél finomabb, az már giccs. Ami ennél nyugtatóbb, az már zavaró - tömören és rövbiden így foglalta össze új receptjét az Őrülten Jó Ételek bloggere. Akkor pedig el kell hinnünk! 
  • 2019.01.28
  • 14:55 Finn farsanfi sárgaborsóleves Ki ne szeretn ilyen hidegben egy jó kis tartalmas, lelket melengető levest. Nos, finn batátaim erre is tudják a megoldást! Azért nem ártana utána valami édes kelttészta, de ezt már igazán Rád bízom! 
  • 2019.01.27
  • 15:04 Egyszerű palócleves, a téli csoda Nagyon szeretünk jó kis tartalmas leveseket kanalazni ilyen téli időben. Nem véletlenül! Egyszerűen kívánjuk! Szerencsére a magyar konyha bravúros levesekkel szolgál. Ezt a receptet egy olyan tévés kolléganőmtől tanultam, aki nemcsak isteni...
  • 2019.01.26
  • 15:24 Szicíliai spagetti Eszterkétől Olaszul kiválóan beszélő keresztlányom, Eszter nemrég Szicíliában járt, és mint folytonos receptgyüjtő ezzel jött haza. Elmondása szerint mindig a család - ahol lakott - legidősebb asszonya készítette a szószt, amit azután a tésztára öntve ...
  • 2019.01.25
  • 15:10 Töltött burgonyám a téli esti bulimhoz Kinn a havas, téli táj, benn a meleg szoba, a sütő már duruzsol, és csak egy pár falat, egy korty bor kell egy jó kis baráti összejövetelhez! Ezt a fogást imádják egykori tévés kollégáim is. Tálalok, és jöhetnek a végeláthatatlan sztorik......
  • 2019.01.24
  • 15:14 Vasi pecsenye hagymás, magos burgonyával A napokban valahol, szóba került a vasi pecsenye... No, több se kellet nekem..., igaz, tarja helyett hosszúkarajból készítettem, de ettől még nem lett "rosszabb" és talán kicsit könnyebben, gyorsabban is készült el. Köretnek burgonyát pirít...

Otthonfőzök - heti top

  • 1. Végre egy egyszerű zöldborsóleves Amikor megpillantottam az első, friss zöldborsóhüvelyeket, már az illatától elolvadtam! Hamisíthatatlanul itt kopog a nyár, kóstoljunk bele, amint lehet!
  • 2. Bibimbap: vicces nyelvtörő helyett remek recept A bibim annyit tesz, hogy összekeverünk bizonyos hozzávalókat, míg a bap főnév jelentése: rizs. Ez a recept tehát nem más, mint zöldségek vegyítése rizzsel, erjedt mártásokkal és hússal , ezek kombinációja pedig harmóniához vezet. Yehun, a...
  • 3. Rák és tészta, avagy vissza - felé A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.
  • 4. Csirkecombok parajos, parmezános köntösben Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni, ezt süsd meg! Kicsit untam már a rántottat, grillezettet. Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom, amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, aka...
  • 5. Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel - nem mindennapi ízekkel. Kis ki...
  • 6. Rák szevicse Ez recept hűen tükrözi az ecuadori szárazföld és a tengerpart adta termékek gazdagságát. Ott ez egy igazán közkedvelt étel, bő lével tálalva. Egy, vagy többféle tenger gyümölcse a fő összetevője: garnéla, tontahal vagy polip citrom vagy lim...