Ízesélet - napi top

  • 1. Közeleg a tél, töltsük fel a vitaminraktárakat. Ideje felkészülni a télre, és egészségesen, feltöltött vitaminraktárakkal várni a vírusos-megfázásos időszakot. Bár egyszerű dolog a napot egy-egy multivitamin tablettával indítani – ami egyáltalán nem rossz megoldás –, mi mégis arra biztat...
  • 2. Süssünk pitét az ősz gyümölcseivel. Hálás süti ősszel a pite, hiszen ilyenkor csak úgy dúskálunk a finom, pitébe való gyümölcsökben. Nektek melyik a kedvencetek? Almás, körtés, szilvás, netán fügés? Vagy jöhet mind? 8 csodás receptet hoztunk bloggereinktől, sütésre fel!  Lisz...

Ízesélet - friss

  • 15:35 Süssünk pitét az ősz gyümölcseivel. Hálás süti ősszel a pite, hiszen ilyenkor csak úgy dúskálunk a finom, pitébe való gyümölcsökben. Nektek melyik a kedvencetek? Almás, körtés, szilvás, netán fügés? Vagy jöhet mind? 8 csodás receptet hoztunk bloggereinktől, sütésre fel!  Lisz...
  • 07:12 Közeleg a tél, töltsük fel a vitaminraktárakat. Ideje felkészülni a télre, és egészségesen, feltöltött vitaminraktárakkal várni a vírusos-megfázásos időszakot. Bár egyszerű dolog a napot egy-egy multivitamin tablettával indítani – ami egyáltalán nem rossz megoldás –, mi mégis arra biztat...
  • 2019.09.21
  • 19:37 Krumplitények következnek - te mindent tudsz a sült burgonyáról? Egészséges étkezés ide vagy oda, a burgonya egyik legfinomabb elkészítési módja bizony a sült krumpli. Lehet köret, snack vagy csak úgy magában is fogyaszthatjuk valami jó kis szósszal… Sok-sok érdekesség is fűződik kedvenc krumplinkhoz, mu...
  • 2019.09.20
  • 17:29 Jön a VI. PirosLábos fesztivál Nyitott porták Szigetmonostoron: 2019. október 5. szombat 10.00-22.00
  • 06:40 Nem lehet megunni: a levestől a desszertig bármit készíthetünk sütőtökből Tegye fel a kezét, aki már nagyon várta a kedvenc narancssárga zöldségét megjelenni a piacon! Mi odavagyunk a sütőtök ízéért, így aztán a szezon kezdetén hagymát hagymával, akarjuk mondani, tököt tökkel fogyasztunk.  1. Legyen leves!  A s...
  • 2019.09.19
  • 17:18 Egy hétig minden a megfizethető ízekről szól Indul az őszi Országos Étterem Hét – 25 új étterem csatlakozott a többiekhez
  • 13:34 Változatos, egészséges és vitamindús - ilyen az ideális őszi étrend Indítsd a szezont Wossala Rozina tippjeivel!
  • 2019.09.18
  • 17:10 Vajon mit rejt a tésztaburok? Ezek a világ leghíresebb töltött tésztái Hihetetlen vagy sem, a töltött tészták (gombócok, táskák és egyéb variációk) az egész világon hatalmas népszerűségnek örvendenek. A legtöbb nemzet tradicionális ételei között felfedezhetjük, persze változatos finomságokkal megtöltve. Mutatu...
  • 13:00 Álhír vagy sem? Tényleg halálos lehet az alma magja? Álhírek voltak, vannak és lesznek. Gondoljunk csak a régi babonákra, hiedelmekre, amelyek évszázadokon keresztül hagyományozódtak nemzedékről nemzedékre. A mai világban sincs ez másként, csupán az álhírek tartalma változott meg, no meg a te...
  • 2019.09.17
  • 13:28 Ha gyakori puffadással küzdünk, a következő élelmiszerekre érdemes odafigyelni A puffadás kellemetlen, kínzó tünet, amelytől a lehető leggyorsabban szeretnénk megszabadulni. Ha gyakran tapasztaljuk, érdemes a tüneti kezelés mellett mélyebbre ásni, és alaposan megvizsgálni az étrendünket.  A puffadás sokszor szervezetü...
  • 2019.09.16
  • 17:42 Raclette-ező társadalmi szerepvállalással: elindult a Jupiter, a világ első food truck-ja,... Múlt héten mutatkozott be a KézenFogva Alapítvány és a Fruccola által közösen szervezett sajtótájékoztatón a Jupiter csapata. A két szervezet közös társadalmi vállalkozást hozott létre abból a célból, hogy egy kis segítséggel a fogyatékossá...
  • 13:06 Mire jó a burgonyapehely? A burgonyapehely a tudatos konyha egyik legsokoldalúbb alapanyaga, bioboltokban és a nagyobb élelmiszerüzletekben egyaránt beszerezhetjük. Viszonylag olcsó – vagy legalábbis költséghatékony a felhasználása –, és nem utolsó sorban gluténment...
  • 2019.09.15
  • 18:11 10 krémes süti, amelyért érdemes bekapcsolni a sütőt Jövő hétre is kell vasárnapi süti, mutatjuk bloggereink legfinomabb krémes csodáit!  Citromtorta  Olivér lemon curddel készítette, ha szeretitek a fanyar ízvilágot, ez a ti sütitek! Körtés szelet Zita krémes-körtés kockájának most érkezett ...
  • 2019.09.14
  • 18:16 8 dolog, amit idáig nem tudtál a pizzáról Szinte mindannyian szeretjük a pizzát – van, aki az extra vékony, ropogós tésztára esküszik, és van, aki a vastagabb, puhább fajtájút, netán a töltött szélűt favorizálja. Ezúttal nem a pizza történetéről vagy fajtáiról fog szó esni, hanem n...
  • 2019.09.13
  • 18:19 Magas koleszterinszint? Válasszuk az alábbi snackeket tízóraira és uzsonnára. Aki magas koleszterinszinttel küzd, jól tudja, hogy minden egyes falat számít, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen snackeket fogyaszt a főétkezések között. Ahhoz, hogy egész nap energikusak legyünk, szükség van a fent említett falatokra...
  • 13:10 Egészségesen reggelizel? Íme 5 tény, hogy miért érdemes odafigyelni a tápláló napindításra „Reggelizz úgy, mint a király” – ki ne hallotta volna ezt a mondást gyerekkorában a nagymamájától? Azóta persze tudjuk, hogy a mennyiség nem minden, fontos, hogy a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás jegyében arra is odafigyeljünk, hog...
  • 2019.09.12
  • 17:54 Itt a megoldás sokak „égető problémájára”: végre színek szerint is vásárolhatunk gumimacik... Igen-igen, a címben iróniát rejtettünk el. De valljuk be, legtöbbünkkel már megesett, hogy egy vidám baráti beszélgetésen szóba kerültek a gumimacik. Vagyis egészen pontosan az, hogy kinek melyik szín – azaz íz – a kedvence. (Jelen sorok ír...
  • 13:34 Dobjuk fel a salátát házi öntetekkel. A saláta egyáltalán nem unalmas étel, ha a ropogós levélkéket, zöldségeket és egyéb hozzávalókat finom dresszingekkel forgatjuk össze. Az üzletekben kapható önteteknek viszont általában igencsak borsos áruk van, ráadásul a legtöbbjük olyan ...
  • 2019.09.11
  • 17:31 Hogyan tároljuk a szőlőt? Az őszben az egyik legjobb dolog a szőlő, és most nem csupán a mustra, murcira, újborra gondolunk. Persze a szüret élményét ha tehetitek, ne hagyjátok ki! De csak úgy eleszegetni egy fürtöt finom, aromás sajtokkal is szuper, vagy megpárolha...
  • 13:28 Érdekel a növényi étrend? Akkor a 8. Vegan Food Fest programjain a helyed. A Vegan Food Fest immár 8. alkalommal hívja bűntudatmentes ünneplésre a vegán és vegetáriánus életmód iránt érdeklődőket. A négynapos rendezvény során nemcsak street food ételek, de az életmóddal kapcsolatos előadásokkal, élményvacsorákkal ...
  • 2019.09.10
  • 18:20 Hírességek, akik áttértek a paleolit étkezésre A paleo étrend az elmúlt években számos lelkes követőre tett szert, mára az egyik legnépszerűbb táplálkozási módnak tekinthető. Támogatói szerint csökkenti az elhízás és a különböző krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Lényege abb...
  • 15:04 Hogyan lehet még finomabb a zabkása? Az egészségtudatosan táplálkozók körében az egyik legnépszerűbb reggeli a zabkása. Nem csoda, hiszen szuper választás, ha finom és tápláló napindító étkezésre vágyunk. Magas a vitamintartalma, tele van hasznos tápanyagokkal és rostokkal, to...
  • 2019.09.09
  • 17:40 Kedvencünk, a kolbász – 8 tipp kolbászos ételekhez Kezdjük rögtön egy 0. tippel: a kolbász az az alapanyag, amelyre érdemes egy kicsit többet költeni. Ha olcsó, rossz minőségű kolbászt vásárolunk, hiába vagyunk konyhatündérek, nem lesz igazi a belőle készült étel. Viszont ha jól választunk,...
  • 13:35 Ezek Kate Middleton kedvenc ételei Cambridge hercegnéje nem csinál titkot kedvenc ételeiből, sőt gyakran posztol különböző közösségi médiafelületeken arról, hogy milyen finomságot eszik éppen. Konyhai tudománya saját bevallása szerint szerénynek tekinthető, Vilmos herceg egy...
  • 2019.09.08
  • 18:27 Ma éjfélig szavazhattok a Hungarian Street Food Awards jelöltjeire A Berlinből indult kezdeményezés, a European Street Food Awards hazai fordulója, a Hungarian Street Food Awards verseny a Karaván szervezésében indult útjára. A versenyen a legjobb magyar street food helyek indulnak összesen 8 kategóriában ...
  • 2019.09.07
  • 18:17 Helló, ősz. Ez a 7 alapanyag teszi igazán finommá a beköszöntő hűvös évszakot Az első őszi szombat estére szezonnyitó cikkel készültünk, hangolódjatok velünk! Igen, elmúlt a nyár, viszont számos izgalmas gasztronómiai élmény vár ránk ősszel is, lássuk, mi kerüljön az asztalra, a lábasba vagy a tepsibe!    1. Sütőtök ...
  • 2019.09.06
  • 17:32 Így lesz még finomabb a sült csirkeszárny Tudjátok már, hogy mi lesz a hétvégi menü? Például jöhet egy nagy tál omlós-ropogós csirkeszárny?    Hozzávalók (4 nagy adaghoz): 2 kg csirkeszárny 2 teáskanál só olaj   Eszközök: fritőz vagy öntöttvas lábas rács egy sütőtálon éles kés   1....
  • 13:43 Csak természetesen – ezektől az élelmiszerektől gyorsabban nőhet a hajunk Biztosan mindnyájan ismertek egy-két hajnövesztő praktikát… Jó hír, hogy egyes ételektől szintén gyorsabban nőhet a hajunk, ráadásul meg is erősítik a hajkoronánkat. 12 finom és egészséges ötlet következik.    1. Csirke A csirke – és más fe...
  • 2019.09.05
  • 17:52 Túl a zsemlén, túl a kiflin - 7 szuper péksüti-helyettesítő, ha unod a hagyományos szendvi... Tízórainak a suliba, rohanós napra a kocsi csomagtartójába vagy éppen nyugis kiránduláshoz a piknikkosárba… És ez csak 3 alkalom, amikor nekiállunk a nagyüzemi szendvicsgyártásnak. A rutinos mozdulatsort nem kell magyarázni: zsemle kettévág...
  • 13:40 Ez a legfinomabb paradicsomos spagettiszósz titkos hozzávalója Egy fárasztó, munkával töltött nap után semmi másra nem vágyunk, csak egy percek alatt összedobható vacsorára. Ha meleget ennénk, de tényleg nincsen sok idő és kedv a konyhában sürögni-forogni, az egyik tuti befutó egy gyors tésztaétel le...
  • 2019.09.04
  • 17:44 5 élelmiszer, amelyről az űrhajósoknak le kell mondaniuk Lassan 60 év telt el már azóta, hogy 1961-ben Jurij Gagarin, a szovjet kozmonauta első emberként eljutott a világűrbe. Azóta sokan követték, évtizedek óta folyamatos az emberi jelenlét az űrben.  Az űrhajósoknak is enniük kell valamit, a Fö...
  • 13:34 Kezdődik a suli. De mit csomagoljunk az uzsonnás dobozba, ha otthonról viszi az ebédet a g... Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy mi is kerüljön az uzsonnás dobozba az iskolai hónapokban. Legyen egészséges, tápláló és persze finom, hogy a gyerek meg is egye, és ne érintetlenül vigye haza a dobozt délután. Még nagyobb a dilemma, ha min...
  • 2019.09.03
  • 19:05 Programajánló: holnap kezdődik a X. Corvin Sörfesztivál Kis- és nagyüzemi sörkülönlegességek, fesztiváli forgatag, szaftos sörkorcsolyák – immár 10. alkalommal találkozhatunk a Corvin sétányon a Serfőző csapatával. A X. Corvin Sörfesztivál több mint 100 különböző főzettel várja az érdeklődőket s...
  • 17:36 Itt az ősz, vértezzük fel magunkat szuperételekkel. A mai borongós-esős időjárás már adott egy kis ízelítőt az előttünk álló évszakból. Bár még valószínűleg számíthatunk kellemesen meleg napokra, mégis itt az ideje elkezdeni felkészíteni szervezetünket a hideg hónapokra. Jó hír, hogy egészsé...
  • 13:09 Sulimenza a világ minden tájáról - így ebédelnek külföldön a nebulók Milyen emlékeket őriztek az iskolai menzáról? Szépeket? Kevésbé szépeket? Egy biztos: aki volt olyan szerencsés, hogy éveken át ott költötte el az ebédjét különösen a 2000-es évek előtt, amikor egészségesebb és változatosabb ételek is felk...
  • 2019.09.02
  • 18:21 Koktél alkohol nélkül? Ez a mocktail. Felpezsdít és kísérletezésre bátorít a Fluére alkoholmentes párlat
  • 13:18 Gyorsan, finomat. Azaz mindig legyen a hűtőben egy üveg pesztó. Biztosak vagyunk benne, hogy a mai nap sokatoknak rohanással telik, főleg azoknak, akiket érint az ovi- és sulikezdés. Ilyenkor jól jön, ha az ebéd vagy vacsora percek alatt összedobható. Mit szólnátok egy finom pesztós tésztához? A pesztó ...
  • 2019.09.01
  • 18:23 Száraz kenyérből ruhát? Hihetetlennek hangzik, pedig lehetséges. Rendszeresen megvásároljuk a boltban, készítünk belőle szendvicset, felfújtat, panírozó morzsát és még sok egyéb finomságot. Felsorolni is hosszú lenne, hogy mi mindenre jó a kenyér: tízórainak, uzsonnának, ripsz-ropsz éhségűzőnek, tunkolni...
  • 2019.08.31
  • 18:04 Indiában piacra dobták a „4 az 1-ben” táblás csokit Van kedvenc táblás csokitok? Van, aki a kesernyés, magas kakaótartalmú étcsokiért van oda, mások a selymes tejcsokit favorizálják. És persze a fehér csokoládéról se feledkezzünk meg, amely szintén jelentős rajongótábort gyűjtött magának. De...
  • 2019.08.30
  • 17:50 Szupercuki tányérok a kreatív hozzátáplálásért – Picifalat világával nem tudunk betelni Ha valaki először fut bele a Picifalat Instagram oldalba, garantáltan nem szabadul gyorsan: az aranyosabbnál aranyosabb „ehető képek” még a komoly felnőttek szívét is rabul ejtik. Készítőjük, Zsirmik Anita óriási kreativitással „játszik az ...
  • 13:52 Kezdődik a suli. De mit csomagoljunk az uzsonnás dobozba, ha nem eszik húst a gyerek? Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy mi is kerüljön az uzsonnás dobozba az iskolai hónapokban. Legyen egészséges, tápláló és persze finom, hogy a gyerek meg is egye, és ne érintetlenül vigye haza a dobozt délután. Még nagyobb a dilemma, ha min...
  • 2019.08.29
  • 19:17 Programajánló: egy hét múlva kezdődik a 28. Budapest Borfesztivál A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják m...
  • 17:40 Készítsük vízben a bacont? Hogy micsoda? A sült bacon sokak szerint az egyik legfinomabb étel a világon. Akár reggelire, hozzácsapva pár tojást, akár hamburgerben, akár ropogósra készítve egy rakott étel tetején. De csak akkor igazán nyálcsorgató, ha jól sütjük meg. Van, aki extrá...
  • 2019.08.28
  • 17:50 Vissza a nyárból a tudatos hétköznapokba Nyáron kicsit mindenki szabadabban él, kevésbé ragaszkodik a saját maga számára felállított szabályokhoz, és próbálja kiélvezni a legrövidebbnek tűnő évszakot, amikor hosszúak a nappalok és sok a programlehetőség. Ám ahogy beköszönt az ősz,...
  • 13:34 Ezek a tünetek utalhatnak K-vitamin-hiányra Amikor a szervezetünk számára szükséges vitaminokról esik szó, a K-vitamin valahogy ritkábban merül fel. Pedig fontos lenne róla minél többet beszélni, ugyanis a felnőtt népességet vizsgálva megállapítható, hogy harmaduk nem jut elegendő K-...
  • 2019.08.27
  • 17:42 Így tartsuk frissen a salátát A friss, ropogós salátánál nincs is jobb köret – vagy akár diétás vacsora –, de ha fonnyadásnak indulnak a levelek, már senkinek sincs kedve hozzájuk. Ha jártunk már úgy, hogy beszereztünk egy jó nagy zacskó vegyes salátát (vagy egy szép fe...
  • 13:19 Ilyen György herceg iskolai ebédje György herceg, Kate Middleton és Vilmos herceg 5 éves fia a londoni Thomass Battersea suliba jár. Ha úgy gondoljátok, hogy nem szokványos iskoláról van szó, akkor igencsak jó irányba tapogatóztok. A tandíj évente kb. 6,8 millió forint, de j...
  • 2019.08.26
  • 17:43 Kezdődik a suli. De mit csomagoljunk az uzsonnás dobozba, ha laktózérzékeny a gyerek? Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy mi is kerüljön az uzsonnás dobozba az iskolai hónapokban. Legyen egészséges, tápláló és persze finom, hogy a gyerek meg is egye, és ne érintetlenül vigye haza a dobozt délután. Még nagyobb a dilemma, ha min...
  • 13:45 Nem mindegy, mit eszünk edzés után. Válasszunk tápláló falatokat, íme a legjobbak. Egy alapos edzést követően 30-60 percen belül érdemes enni valamit. Nem kell hatalmas lakomát csapni, de pár olyan falat elengedhetetlen, amely egyaránt tartalmaz szénhidrátot és fehérjét. A fehérje rendbe hozza az igénybe vett izmainkat, a...
  • 2019.08.25
  • 18:09 10 finom keksz a dolgos hétköznapokra Lassan tényleg véget ér a nyár, újra a dolgos (és gyakran rohanós) hétköznapoké lesz a főszerep. Az alábbi kekszekben az a legjobb, hogy nem csupán nagyon-nagyon finomak, hanem gyorsan, nagyobb adagot is összedobhattok, aztán mehetnek is a ...
  • 2019.08.24
  • 18:11 Ételről csak komolyan. Vagy mégsem? Híres emberek frappáns gasztrobölcsességei következnek Szombat esti olvasnivalónak egy jó kis gyűjtést hoztunk nektek: így vélekednek az ételről külföldi hírességek. Mi imádjuk egytől egyik mindet, nevessetek ti is egy jót!  Kevesebb szelet, kisebb bűntudat Yogi Berra amerikai profi baseballj...
  • 2019.08.23
  • 17:38 Kezdődik a suli. De mit csomagoljunk az uzsonnás dobozba, ha gluténérzékeny a gyerek?  Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy mi is kerüljön az uzsonnás dobozba az iskolai hónapokban. Legyen egészséges, tápláló és persze finom, hogy a gyerek meg is egye, és ne érintetlenül vigye haza a dobozt délután. Még nagyobb a dilemma, ha min...
  • 13:35 Újonc vagy a konyhában? Egy profi séf az alábbiakat tanácsolja  Valahol mindent el kell kezdeni, igaz ez a konyhai tevékenységekre is. Boris Ginet professzionális séf és étterem-tulajdonos összegyűjtött pár jó tanácsot, amelyeket mindenképpen érdemes megfogadni, hogy profi szakácsokká váljunk a saját ko...
  • 2019.08.22
  • 17:40 Mi kerül a gyerekek uzsonnás dobozába? Ezeket a káros anyagokat, összetevőket mindenképp f... A legnagyobb gondosság ellenére is előfordulhat, hogy nem a legmegfelelőbb elemózsia kerül a gyerkőc uzsonnás dobozába. Ha gyerekeknek csomagolunk, böngésszük át még alaposabban a vásárolt élelmiszerek hozzávalóit, illetve vásároljunk bizto...
  • 13:01 Tényleg álmosító hatású a pulykahús? Úgy érzed, hogy leragad a szemed egy bőséges pulykaebéd után, pedig aludtál eleget éjszaka? Nem véletlen a kellemes álmosság, és nem is az előző napi alvás mennyiségében kell keresni az okot. A triptofán nevű aminosav lehet a ludas, amely á...
  • 2019.08.21
  • 17:41 Használjunk minél több bazsalikomot. Mutatjuk, mi mindenbe tehetjük A bazsalikomot ma már szerencsére senkinek sem kell bemutatnunk, finom íze sokak kedvence. Ha tehetjük, válasszuk a cserepes verziót, hiszen a friss növény a legzamatosabb. Az előételtől kezdve egészen a desszertig ízesíthetünk bazsalikomma...
  • 13:47 Hogyan maradhat tovább friss a gomba? Pár nappal azután, hogy a boltban vagy a piacon megvettük a finom, gusztusos gombát, benyúlunk a hűtőbe, majd szomorúan tapasztaljuk, hogy az alapanyagunk nyálkássá, kellemetlen szagúvá változott. Ismerős érzés? Szerencsére van pár trükk, a...
  • 2019.08.20
  • 18:42 Megkóstoltuk az idei országtortákat Idén a Boldogasszony csipkéje fantázianévre hallgató torta nyerte el a Magyarország Tortája címét, alkotója Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth cukrászda cukrászmestere. A név a málna népies elnevezésére utal, a süti pedig igazán gyümölcsös, ...
  • 13:10 Ilyen kenyerek kerülnek az asztalra a világ más tájain Belül puha és foszlós, kívül roppanós héjú, na és persze ott van az a bizonyos csücsök, sokak kedvence Ilyen a klasszikus kenyér nálunk. De vajon a világ más pontjain milyen kenyereket fogyasztanak? Mutatunk 8 izgalmas fajtát. 1.Po de Queij...
  • 2019.08.19
  • 18:23 Ilyen volt Meghan Markle születésnapi tortája Meghan Markle, Sussex hercegnője nemrég ünnepelte 38. születésnapját. A jeles napra különleges torta készült, amely egyszerre volt letisztult, egyszerű, ám mégis kifinomult. Egy twitterposzt alapján derült ki, hogy a hercegnő választása egy...
  • 13:12 A Szerencse Tarsoly lett az év kenyere Idén is meghirdette augusztus 20-i termékversenyét a Magyar Pékszövetség. A kétkörös szakmai zsűri döntése alapján a fehér kenyér kategória nyertese, egyben a 2019-es év Szent István napi kenyere a „Szerencse Tarsoly” lett. A Pedró Pékség f...
  • 2019.08.18
  • 18:15 Ajánlunk egy szuper programot: holnap kezdődik az 5. Kenyérlelke fesztivál Minden évben augusztus 19-én és 20-án megrendezzük a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten. A Kenyérlelke fesztivál legfontosabb célja, hogy a kenyér szerelmeseinek évente egyszer biztosítson egy színvonalas rendezvényt, a...
  • 2019.08.17
  • 18:04 Mitől lesz igazán krémes a milkshake? Mutatjuk a titkos hozzávalót. Hogy mi az extra selymes végeredmény titka? Adjunk hozzá fagylaltot! Igen-igen, a fagyi csodát tesz, de kezdjük az elején!  Mindegy hogy epres, csokis vagy éppen banános ízű milkshake-et szeretnénk készíteni, az alapok szerencsére valamenny...
  • 2019.08.16
  • 18:31 Friss húst nyáron is Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegségeket okozó baktériumok, ezért nem árt az óvatosság: Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya...
  • 13:38 Ezeket az élelmiszereket érdemes minél gyakrabban fogyasztani A magnézium a negyedik leggyakrabban előforduló ásványi anyag a szervezetünkben. Több mint 300 különböző élettani folyamatban játszik szerepet, például a fehérjék előállításában vagy az egészséges izom- és idegműködés biztosításában. Emelle...
  • 2019.08.15
  • 18:01 Káros-e, ha jeget ropogtatunk? A nyári melegben sokaknak bevett szokása, hogy a koktéljuk alján megmaradt jégkockákat lelkesen elropogtatják. Miközben persze az asztaltársaság érzékeny fogú tagjait a hideg rázza ki a puszta gondolattól is… Ám ha bírja is a fogunk, inkább...
  • 13:11 Boldog születésnapot, Julia Child. A jeles nap alkalmából a híres televíziós séfre emlékez... Julia Child sokkal több volt séfnél és szakácskönyvek szerzőjénél. Élete során legyőzte a mellrákot, televíziós személyiséggé vált, sőt egy ideig még háborús kémként is tevékenykedett. Élete izgalmas eseményeiből szemezgettünk.    1. Gyerek...
  • 2019.08.14
  • 18:01 Túlehetjük magunkat fehérjével? A ketogén diéta népszerűbb, mint valaha, számos híresség fogy vagy fogyott le ezzel a módszerrel, így aztán a diétázók körében is gyorsan elterjedt a hatásossága. Ám a fehérjefogyasztással vigyázni kell, és muszáj mértéket tartanunk, hiszen...
  • 13:09 Mennyire egészségtelenek az odaégett ételek? Van az a pont, amikor annyira odakozmált az étel, hogy már semmi máson sem törjük a fejünket, csak azon, hogy az elkészítéséhez használt lábast vagy serpenyőt meg tudjuk-e még menteni, vagy muszáj lesz érzékeny búcsút intenünk neki. Vannak ...
  • 2019.08.13
  • 18:00 Hogyan tároljuk helyesen a zöldségeket és a gyümölcsöket? A kosarunkat jól telepakoltuk finomabbnál finomabb termelői áruval, és éppen hazafelé tartunk a piacról. Ekkor azonban még nem végeztünk a bevásárlással, csak ezután következik az egyik legfontosabb mozzanat: a megfelelő tárolás. Érdemes od...
  • 13:01 Hízás a nyaralás alatt - ezek az okok lehetnek felelősek a felszedett kilókért Akár vár még rátok a jól megérdemelt nyári vakáció, akár már visszatértetek a dolgos hétköznapokba, egy biztos: a nyaralás alatti plusz kilók elkerülése illetve ledolgozása valószínűleg sokatokat érint.  Az 1-2 hét jól megérdemelt szabads...
  • 2019.08.12
  • 17:57 Ezeket az élelmiszereket korábban egészségtelennek hitték, de szerencsére kiderült: bátran... Időről időre szárnyra kelnek új nézetek, elgondolások, amelyek hatására korábban egészségesnek hitt ételeket tesznek emberek milliói tiltólistára, vagy éppen fordítva: végre esznek olyat, amit korábban az ördögtől valónak gondoltak. Mérték ...
  • 13:20 Gondolkozz zöldben a konyhádban. Bár a Műanyagmentes júliusnak vége, elkezdeni sohasem késő. (ezt betenném alcímnek, hiába magazincikk) A klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges sze...
  • 2019.08.10
  • 18:24 Ilyen egy étteremkritikus munkája Sokunknak tűnhet úgy, hogy az étteremkritikus szakma a nagybetűs álommunka. Hiszen csak éttermekbe kell járni, jókat enni-inni, újdonságokat kipróbálni, majd papírra vetni a tapasztalatokat. Persze ha jobban utánajárunk, rögtön kiderül, hog...
  • 2019.08.09
  • 17:59 Így fogyasszuk a kuszkuszt A kuszkusz berber eredetű étel, ám nem csupán az arab világban használják, széles körben ismert és kedvelt alapanyag. Durumbúza-darából készítik, az autentikus előállítása meglehetősen időigényes és aprólékos: a gőzölt darát kézzel hengerge...
  • 13:12 Kóstoltatok már sült dinnyemagot? Mit csináltok a magokkal, miután megettetek egy szép szelet görögdinnyét? Kidobásra ítélitek? Pedig jobb sorsa is érdemesek, ugyanis sütve elképesztően finomak. Mivel a dinnye úgyis a kosaratokban landol, egy próbát megér, hogy ízlik-e.  ...
  • 2019.08.08
  • 18:15 Ezek a legegészségesebb magas zsírtartalmú ételek Tévhit, hogy a magas zsírtartalmú ételek egészségtelenek, zsír és zsír között ugyanis hatalmas különbség van. A telítetlen zsírok, valamint az omega-3 zsírsavat tartalmazó ételek kimondottan egészségesnek számítanak, fogyasszunk belőlük min...
  • 13:03 Otthoni ízek és családias hangulat - Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház kö... Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körút 9. alatt. Az immár harmadik egységét nyitó Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban. A Lipóti Péks...
  • 2019.08.07
  • 17:32 Növényi alapú étrenddel a cukorbetegség ellen A „plant based”, azaz növényi alapú étrend nem csupán igen divatos mostanában az egészségesen, tudatosan táplálkozók körében, hanem számos bizonyítottan pozitív élettani hatással is bír.  A növényi alapú étrend akár 23%-kal is csökkentheti ...
  • 13:21 Utazási rosszullét? Ezek az ételek és italok segíthetnek A nyár főszezon, ilyenkor gyakran kelünk útra repülővel, autóval, vonattal vagy hajóval. Sok ember számára viszont maga az utazás nem önfeledt szórakozás, a különböző járművek mozgása miatt felkavarodik a gyomruk, hányingert tapasztalnak. E...
  • 2019.08.06
  • 18:19 Vigyázzunk ezekkel az ételekkel, könnyen okozhatnak gyomorrontást vagy ételmérgezést Lebeszélni senkit sem szeretnénk az alábbi ételekről, de egy kis óvatosság sosem árt, ha ilyen vagy ezekhez hasonló fogásokat rendelünk az étteremben. Külföldi nyaralás során pedig legyünk még inkább körültekintőek, hiszen egy csúnya gyomor...
  • 13:10 Ezért ne kávézzunk éhgyomorra Sokan vagyunk, akiknek a reggele a kávéfőző bekapcsolásával indul. Komótosan elkortyoljuk a frissen lefőzött, gőzölgő feketénket, és rögtön szebbnek látjuk a világot. Ismerős helyzet? Rossz hír azonban az éhgyomri kávézóknak, hogy bár az it...
  • 2019.08.05
  • 17:59 II. Erzsébet új szakácsot keres Gondolkoztatok már azon, hogy milyen lehet a Buckingham-palotában dolgozni? A lehetőség az elmúlt hetekben tulajdonképpen adott volt, hiszen az angol királyi család új szakácsot keresett. Azok, akik ki szeretnék próbálni magukat, július 28-...
  • 13:04 Szeptemberben ismét Stílusos Vidéki Éttermiség - a regisztráció már elindult. szeptember 8., vasárnap Stílusos Vidéki Éttermiség újratöltve 1 hangulatos nemesi kúria 17 tagétterem, 2 vendégétterem  2019. szeptember 8-án Rácalmáson, a Jankovich-kúriában. Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki ...
  • 2019.08.03
  • 18:02 Miért finomabbak az üveges kiszerelésű üdítőitalok? Elgondolkoztatok már azon, hogy a kedvenc üdítőtök íze mindig ugyanolyan-e? Sokan úgy gondolják, hogy műanyag palackból, fémdobozból és hagyományos üvegből fogyasztva más-más ízű az italuk. Mint kiderült, ezúttal semmiféle érzéki csalódásró...
  • 2019.08.02
  • 17:59 Több mint strandbüfé: Balatonalmádiban megnyitott a Terasz Kocsis Bálint séf, a Csikos Lekvárcsalád alapítója, több szakácskönyv társszerzője nagyot álmodott és milyen jól tette! Balatonalmádiban, a Wesselényi Strandon nyitotta meg újhullámos strandbüféjét, amely igazi oázisként szolgálhat a lángo...
  • 13:07 Augusztus első péntekén minden a sörről szól: ma ünnepeljük a világnapját Péntek, hétvége és még egy bő hónap a nyárból kell ennél több ok, hogy legurítsunk 1-2 korsó hideg sört? Van még egy jó érvünk: ünnepeljünk! Ma emlékeznek meg ugyanis világszerte a sörről. Miközben kortyoljátok a kedvenceteket, olvasgassat...
  • 2019.08.01
  • 17:31 A Boldogasszony csipkéje lett 2019-es Ország Tortája A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. Nevét csipkézett leveleiről kapta, ízletessége mellett gyógyhatása is figyelemre méltó, magas vitamintartalmának köszönhetően az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. A nyertes torta méltán ...
  • 13:32 Ezeket a hibákat kerüld el, hogy igazán ízletes zöldségételeket készíthess A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos sok zöldséget fogyasztanunk. Nyáron pedig nem is hozhatunk fel egyetlen kifogást sem, hiszen tele vannak a piacok friss, szezonális zöldségfélékke...
  • 2019.07.31
  • 17:46 Hogyan tároljuk a felbontott fagyit? Van az úgy, hogy a felbontást követően valahogy egyszerre elpárolog az egész doboz hűsítő finomság, de általában azért csak visszazárjuk a dobozt egy kis maradék fagyival. Betesszük a fagyasztóba, ám amikor legközelebb előszedjük, jön a bos...
  • 13:35 Maradt egy kis sült csirke? Aggodalomra semmi ok, nem is egy, rögtön 8 ötletünk van a felh... A sült csirke az egyik legfinomabb dolog a világon, ám sokszor nem fogy el egyszerre. A maradékok viszont igen kreatívan felhasználhatók, így nem is baj, ha másnapra is jut belőle. Mutatjuk a kedvenceinket.  Kevert saláta  Senki sem nevez...
  • 10:26 Ennyi gyümölcsöt érdemes enni naponta Ha egészséges táplálkozásról, esetleg diétáról esik szó, sokaknak rögtön a gyümölcsök jutnak eszükbe. Az előbbit illetően nincs is ezzel semmi probléma, hiszen valóban bővelkednek vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban és fitonutriense...
  • 2019.07.30
  • 18:02 Műanyag vagy fa vágódeszkát válasszunk? Pár masszív, strapabíró vágódeszka minden konyha alapfelszereltségéhez hozzátartozik. Igen ám, de milyet válasszunk? Fát vagy jó minőségű műanyagot? A kérdés egyértelműen nem dönthető el, azonban mindkét típus mellett felhozhatók a gyakorla...
  • 13:17 Puffadás nyaralás alatt? Íme a kiváltó okok és a megoldás a kellemetlen tünetekre A puffadás sosem jön jókor, nyaraláskor pláne nem. Ám sajnos igaz, hogy a rutinból való kizökkenés, az új ételek kipróbálása és az általános most mindent szabad elv az arra hajlamosaknál előcsalogathatja a nem várt és kellemetlen érzést. Ig...
  • 2019.07.29
  • 18:06 Apró trükkök a konyhában: jelentéktelennek tűnnek, mégis rengeteget segíthetnek Kiömlött, foltos lett, éretlen, nem lehet jól vágni… Ezek bizony olyan mindennapi bosszúságok, amelyek elkerülhetetlenek a konyhában. Vagy mégis létezik megoldás? A legtöbb problémára igen, mutatjuk!    Tisztítsunk szószokkal A ketchuppel m...
  • 2019.07.28
  • 18:32 10 csirkés étel, amit nem lehet megunni A csirke tuti választás, ha valami könnyű húsra vágytok, de mégis szeretnétek jóllakatni a családot. Bloggereink is szeretnek ezzel az alapanyaggal dolgozni, számos fűszeres-szaftos csirkeétel került ki az elmúlt években a konyhájukból. A l...
  • 2019.07.27
  • 18:15 Frosé, azaz rosé boros koktél – ha már unod a fröccsöt Egy jó fröccsöt nem szoktunk visszautasítani, de néha kell egy kis változatosság! Ha villantani szeretnétek a hétvégi kerti bulin, szuper választás a frosé. Jeges, színes és nagyon-nagyon finom. A receptekhez egy üveg bort vettünk alapul, e...
  • 2019.07.26
  • 18:16 Ismered a rózsaszín csokit? Milyen színű a csoki? Barna – vágod rá rögtön, majd rövid gondolkozás után még hozzáteszed: esetleg fehér. Talán csak az abszolút naprakész Gombóc Artúr egészítené ki azzal, hogy létezik még egy fajta, ez pedig a jellegzetesen rubinvörös sz...
  • 13:01 Ezért szeretjük annyira az indiai konyhát Színesek, karakteresek, fűszeresek, csupa íz valamennyi étel, nem csoda, hogy nálunk is egyre népszerűbbek az indiai fogások. És olyan jó ránézni egy bőségesen megterített asztalra... Ha még nem próbáltátok, íme pár érv, hogy miért érdemes ...
  • 2019.07.25
  • 17:42 Mit tegyünk, ha éretlen avokádót vásároltunk? Alapvetően nem hiba, ha keményebb avokádók kerülnek a kosarunkba a piacon vagy a szupermarketben, hiszen képesek az utóérésre. Azaz ha nem terveztük napokon belül elfogyasztani őket, maguktól is szépen beérnek és megpuhulnak, erre körülbelü...
  • 13:21 6 egyszerű lépés a tökéletes grillezett húsokért Ti is odavagytok a grillezett húsokért, steakekért? Mi nagyon! Éppen ezért jól tudjuk, mennyire bosszantó tud lenni, ha nem lesz tökéletes a kerti sütögetés eredménye. Pedig nem kell hozzá sok, elég néhány apróságot betartani, hogy finom, o...
  • 2019.07.24
  • 17:42 Meglepő, de igaz: a zene képes befolyásolni a sajt ízét Valószínűleg már ti is hallottatok több olyan kísérletről, amelyekben a növények kapcsolatát vizsgálták a zenével. Állítólag ha zene szól a növények mellett, gyorsabb fejlődésre képesek, mintha csak csend venné körül őket. Egy új tanulmány ...
  • 13:38 Kakaós humusz? Naná, hogy jöhet. Azt már megszokhattuk, hogy süteményeket, desszerteket néha meglepően furcsa hozzávalókból is készíthetünk. Már meg sem lepődünk, ha a banánkenyérbe cukkini, a brownie-ba bab, a kevert csokis pitébe pedig édesburgonya vagy sütőtök kerül. Va...
  • 2019.07.23
  • 17:38 Egészséges vagy sem, ha napi szinten fogyasztunk tojást? Az évek során sok-sok ellentmondásos információ látott napvilágot a tojásról, néha életelixírnek kiáltották ki, máskor egyenesen az ördögtől valónak titulálták. Sejthető, hogy az igazság valahol a kettő között van, nézzük, a táplálkozástudo...
  • 13:27 Mossuk vagy sem? Ez az örök kérdés, ha csirkehúst készítünk Vannak olyan örökzöld kérdések, amelyek valahogy mindig felbukkannak, ha a főzésre terelődik a szó. Így van ez a csirkehússal is, van, aki váltig állítja, kötelező a mosás, viszont mások szerint csak rontunk a helyzeten az alapos sikálással...
  • 2019.07.22
  • 17:42 5 tuti hely, ha ennél valami finomat Balatonfüred közelében Szerencsére már nem kell feltétlenül Budapestre utaznunk, h ennénk valami igazán jót, folyamatosan nyílnak a szuper helyek szerte az országban. Például a Balatonon az elmúlt években csak kapkodtuk a fejünket, hogy a régi kedvencek mellett ...
  • 13:43 Vegán életmódot folytatsz? Akkor az alábbi ételek lehetnek a legfőbb fehérjeforrásaid Kezdő vegánként kihívást jelenthet megfelelő mennyiségű fehérjét beilleszteni az étrendünkbe, ám azért összességében nem olyan nehéz feladat, mint amilyennek első látásra tűnik. Ha számba vesszük a növényi alapú ételeket, 4 csoportból tudju...
  • 2019.07.20
  • 18:14 Hűsölj különleges fagyikkal. Összegyűjtöttünk pár nagyon izgalmas kreációt szerte a világb... A csoki-vanília-puncs trión már rég túlléptünk, viszont úgy tűnik, még számos izgalmas dolgot rejtenek a világ fagylaltos pultjai. Nézzétek csak, milyen jópofa fagyikat találtak ki a legkreatívabb árusok!    Taco A tölcsér megidézi a taco j...
  • 2019.07.19
  • 17:39 Helló, péntek. Szuper hírrel szolgálhatunk a hétvégére: a sör egészséges. Azt már régóta mondogatják, hogy a vörösbor mértékkel fogyasztva egészséges, de a sörről eddig nem nagyon terjedtek el ehhez hasonló nézetek. Az elmúlt időszakban viszont készült pár tanulmány, amelyekből kiderül, hogy visszafogottan, normá...
  • 13:33 Grilleznél hétvégén? Ez a pár aprócska trükk segíthet, hogy igazán finom legyen a végeredm... A lényeg legtöbbször a részletekben rejlik, és most sincs ez másként. Mielőtt rohannánk tüzet gyújtani, érdemes áttanulmányozni az alábbi tippeket. Apróságoknak tűnnek, de annál fontosabbak!    Gyújtsuk be időben a grillt  Ne várjunk az uto...
  • 2019.07.18
  • 17:43 Tele vele a piac. Ezeket a tényeket érdemes tudni a görögdinnyéről Nehéz dolgunk lenne, ha a görögdinnye negatívumait kellene felsorolnunk, hiszen finom, kiválóan hidratál, és mivel zömmel vízből áll, ezért nem tartalmaz túl sok kalóriát sem. Ráadásul igen sokoldalú, készíthetünk belőle smoothie-t, fagyit,...
  • 13:37 Hűsölj és nyerj a Sió új smoothie italaival. Nyár. Színek, ízek, hangulatok, emlékek. Ha nyár, akkor gyümölcs. Frissen vagy palackba zárva. Ha gyümölcs, akkor Sió, Magyarország meghatározó gyümölcslé márkája.    Egy kis smoothie-történelem  A nyári hűsítők csapatához csatlakozott a sm...
  • 2019.07.17
  • 17:31 Megvannak Magyarország legjobb kenyerei A Magyar Pékszövetség idei Kenyérversenyére csaknem félszáz nevezés érkezett Az ötfős szakmai zsűri múlt héten kiválasztotta Magyarország legjobb kenyereit, amelyek a Magyar Pékszövetség VIII. Kenyérversenyének második körös elbírálásába be...
  • 13:42 Hogyan készítsünk tökéletes halat? Mi magyarok még mindig kevés halat fogyasztunk, pedig fantasztikus forrásai a fehérjéknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, azaz a halételek a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen részei. Érdemes minél többször beiktatni az étkez...
  • 2019.07.16
  • 17:31 Segíthet-e a vegán étrend megszabadulni a hasi zsírtól? Legtöbben nem fogyási célból térnek át a vegán étrendre, hanem állatvédelmi és környezettudatossági okokból, illetve egyszerűen azért, mert szervezetük nem tolerálja jól az állati eredetű táplálékokat. Mégis érdemes megnézni, hogy direkt sú...
  • 13:19 Profi séf szeretnél lenni a konyhádban? Mutatjuk, mire figyelj különösen Egyik szakmánál sincs másként: minden az alapokkal kezdődik. Hiába lennénk tehetségesek az ízek párosításában vagy éppen a tálalásban, ha a nélkülözhetetlen alapfogalmakkal nem vagyunk tisztában. Persze nem kell séfképzésben részt vennünk, ...
  • 2019.07.15
  • 17:40 Ezek a világ legkedveltebb szószai Sokak szerint a fűszeres szószok nem egyebek, mint az elrontott ételek végső mentsvárai. Mi nem így gondoljuk, hiszen egy finoman ízesített szósz jóval többre hivatott, mint elnyomni a nem egészen tökéletesre sikerült étel ízét. A jó szósz ...
  • 13:35 Hogyan füstölik a lazacot? Régen módszer, ma inkább íz  A füstölés az egyik legősibb tartósítási eljárás. Bár kézműves termékeket előállító, hagyományos technikákat alkalmazó cégek, családi vállalkozások a mai napig tartósítanak így, napjainkban inkább az íz miatt dö...
  • 2019.07.14
  • 18:04 Tegye fel a kezét, aki szereti a lecsót. Biztosak vagyunk benne, hogy rengetegen szeretitek a lecsót. És abban is, hogy legtöbbeteknek megvan a tuti biztos bevált receptje. Nekünk is, de persze az új ízekre sem mondunk nemet. Íme 10 lecsós fogás bloggereinktől, amelyeket érdemes l...
  • 2019.07.13
  • 18:13 Tudtad, hogy a jégkása Japánból származik? Ráadásul nem is mai találmány! Az első jégkása-kezdemények a Heian-korból származnak, ez pedig azt jelenti, hogy nagyjából egy évezreddel ezelőtt már fogyasztották a ma ismert hűsítő desszert ősét. Az ételt kakigōrinak (かき氷) nevezték, jégtö...

Ízesélet - heti top