Ízesélet - napi top

Ízesélet - friss

  • 14:20 Sörrel az egészséges fogakért? Lehetséges! Hihetetlen kajatények következnek Gondoltad volna, hogy állati eredetű összetevőket is tartalmazhat a bor? És hogy a sör segíthet megőrizni a fogaid egészségét? Nézzünk pár izgalmas tényt az ételek világából! A fagyasztott gyümölcs nem ördögtől való A korszerű fagyasztási e...
  • 2020.02.27
  • 17:34 Mire érdemes figyelni növényi alapú étrend esetén? Habár manapság már egyre elterjedtebb a növényi alapú táplálkozás, még mindig sokak fejében él az a gondolat, hogy állati eredetű táplálékok nélkül nem lehet egészségesen táplálkozni, hiszen az különböző tápanyaghiányokhoz vezet. Ebben pers...
  • 14:31 Miből állapíthatjuk meg, hogy friss-e még a tojás? Fogyasztjuk reggelire, használjuk panírozáshoz, no meg a legtöbb sütemény tésztájába is kerül belőle pár darab. Ezek után nyugodtan kijelenthetjük: a tojás mindennapi alapélelmiszerünk. Ám amennyire szükséges, annyira kényes, menjünk biztos...
  • 2020.02.26
  • 13:52 Kerüljük el a túlzásba vitt böjt nem várt hatásait! Út a fogyáshoz: jókor, jót enni, éhezés nélkül.
  • 2020.02.25
  • 19:40 Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand ismét a legjobb Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Az biztos, néhány új nevet is meg kell jegyeznünk, mert a tavalyi év új nyitásai némileg átrajzolták az élmezőnyt.
  • 17:15 Ma ünneplik a palacsinta világnapját Tegnap még karácsonyoztunk, holnap pedig már itt is van hamvazószerda, a húsvétot megelőző böjti időszak első napja. Ha tartjuk a tradíciókat, bizony ma, farsang farkán lesz lehetőségünk utoljára belakmározni a jó öreg szalagos fánkból vagy...
  • 13:13 Mezze, kibbe, tiltólista - így étkeznek az arab világban Sok-sok aromás fűszer, színes, izgalmas fogások és tiltott ételek sora vár arra, aki beleássa magát az autentikus arab konyhába. És bár elsőre igencsak egzotikusnak tűnnek a receptek, hamar rá fogunk jönni, hogy egészséges, tápláló és az it...
  • 2020.02.24
  • 17:12 Dió-e a kókuszdió? Érdekes kérdésfelvetés, nemde? Különösen akkor van jelentősége, ha valaki allergiás az olajos magvakra, azaz egyáltalán nem mindegy, hogy akár egy falatot is fogyaszt-e belőle.    Mi mindenre jó a konyhában? A kókusz Magyarországon talán re...
  • 2020.02.23
  • 15:44 Várjuk a tavaszt retekkel! 8 könnyű étel következik, amely garantáltan elhozza a tavaszt a... Avokádós reteksaláta Lime-mal, szójaszósszal és friss korianderrel.  Tonhalsaláta lágy tojással  A spárga még várat magára, de csak zöldbabbal készítve is remek salátát dobhatunk össze.  Tojáskrémes szendvics  A tojás és a retek örök baráto...
  • 06:46 Sütisuli kezdő sütitündéreknek: csíkos kalács Ha vendégeknek készítjük ezt a kalácsot, az íze mellett a küllemére is rengeteg elismerést bezsebelhetünk. És persze a legtöbben megállapítják, hogy ők ilyet sosem tudnának, mert nincs kézügyességük és egyébként is rettenetesen bonyolultnak...
  • 2020.02.22
  • 15:35 Ha érzékenyek a fogaink, a legjobb, amit tehetünk, ha elkerüljük bizonyos ételek fogyasztá... Az érzékenység az egyik leggyakoribb fogprobléma, túlságosan hideg vagy forró italokra, édes ételekre sokan reagálnak azzal a bizonyos éles, erős, belehasító fájdalommal. Van pár olyan étel, amit érdemes elkerülni, vagy ha teljesen kizárni ...
  • 06:44 Végy egy csomag réteslapot! És készítsd el minél változatosabban! A készen kapható réteslap legalább annyira praktikus találmány, mint a konyhakész, sütőpapírra feltekert, azonnal formázható és süthető leveles tészta. Mi azt ajánljuk, hogy mindig legyen otthon egy 6 vagy 9 lapos kiszerelés! Az almás vagy ...
  • 2020.02.21
  • 17:13 Használati útmutató a hüvelyesekhez Írta: Gócs Ágnes, a Helló Curry! Blog szerzője Nem győzik a táplálkozástudományi szakértők elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a hüvelyesek rendszeres fogyasztása. No de hogyan kell őket előkészíteni? Ehhez nyújt segítséget ez a min...
  • 13:53 5 tipp az anyagcsere fokozására Ahogy idősödünk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. A Gallicoop szakértői szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük. Van m...
  • 2020.02.20
  • 17:34 Tíznaposra bővül az Országos Étterem Hét Rekordszámú résztvevő étteremmel elindult az asztalfoglalás.
  • 14:04 Sárgarépa 1×1 - sokkal több, mint leveszöldség! Tél vége felé sokan hivatkoznak zöldséghiányra. Tény, hogy még sehol sincs a várva várt újkrumpli, a lédús paradicsom vagy a megfizethető árú padlizsán, kis kreativitással azonban február derekán is remek zöldséges ételeket varázsolhatunk a...
  • 2020.02.19
  • 17:20 Fagyasztható a vaj? Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a vaj kizárólag a konyhapultra vagy a hűtőszekrénybe való. Így aztán a kedvenc márkánk leakciózásakor sem merünk feltankolni belőle, félve attól, hogy ránk fog romlani a nagy része. Eloszlatjuk a tévhitet:...
  • 00:23 Ízesíts közel-keleti módra! Ilyen csodás kincseket rejtenek a híres fűszerbazárok Ha Dohába utazol, ezekből a fűszerekből tankolj fel!
  • 2020.02.18
  • 17:26 Süssünk kevesebb cukorral! Aki imád sütni vagy csak szívesen nassolgat , folyamatosan szembekerül a cukor problémájával. Szerencsére számos cukorhelyettesítő és -pótló létezik, így ha szempont a kevesebb finomított cukor, van miből válogatni. Friss gyümölcsök termé...
  • 13:58 Ezek a legjobb természetes gyógymódok szorongás ellen Sokak hétköznapjait nehezíti meg az állandó szorongás. Amennyiben hasonló panaszokkal küzdünk, az alábbi életmódbeli változtatások, természetes gyógymódok hozzájárulhatnak közérzetünk javulásához. 1.Igyunk kamillateát! Már őseink is tudták,...
  • 2020.02.17
  • 17:28 Szereted az olajos magvakat? Akkor neked szólnak az alábbi hasznos tippek Dió, mandula, mogyoró hogy csak három közkedvelt fajtát említsünk a tápláló és egészséges olajos magvak közül. Tehetjük sütibe, salátába, panírozó morzsába, sőt még aromás olajat is készíthetünk belőlük. Hogyan állapíthatjuk meg az olajos ...
  • 13:59 Egy hét múlva kiderül, kik a hazai gasztronómiai élet legjobbjai Várhatók-e változások az élmezőnyben? Mely Magyarország legszerethetőbb étterme, és melyik az, ahol a fenntarthatóság is szempont?
  • 2020.02.16
  • 07:12 Cékla, a lila csoda - Unalmas? Dehogy! Készítsük el minél izgalmasabb variációkban! A cékla nem csupán színt visz a téli szürkeségbe, hanem finom, egészséges és változatosan elkészíthető zöldség. A-, B- és C-vitaminban, valamint antioxidánsokban egyaránt bővelkedik, ezért megfázás és egyéb felső légúti bakteriális fertőzés...
  • 2020.02.15
  • 16:12 Ne csak reggelire fogyaszd, tegyél müzlit a sütikbe is! Sokan választunk reggelire müzlit: az édes finomságtól jobban indul a napunk. Ehetjük natúr vagy gyümölcsös joghurttal, tejjel, növényi tejjel, felturbózhatjuk friss gyümölcsökkel, de ha kevésnek érezzük a zacskóban az aszalt gyümölcsöket v...
  • 07:09 Attól, hogy egészséges, még hizlalhat: ha diétázunk, érdemes odafigyelni az alábbi élelmis... Zsír és zsír között rengeteg különbség van, a telítetlen zsírsavak kifejezetten egészségesek, rendszeres fogyasztásuk csökkentheti számos betegség kialakulásának kockázatát. Senkit sem szeretnénk lebeszélni az avokádóról, az olajbogyóról va...
  • 2020.02.14
  • 17:16 No de mi is az a curry? Írta: Gócs Ágnes, a Helló Curry! Blog szerzője Indiai gasztrobloggerként rendszeresen találkozom a curry kérdéssel. Merthogy van egy kis zavar körülötte. Általános vélekedés, hogy a curry egy fűszer. Az a sárga por. Vagy a curry egy olyan é...
  • 13:42 Last minute ötletet keresel estére? Ha van otthon pár szelet toastkenyér, már készülhet is... Idén nem volt tervben? Vagy mégsem jutott idő a "macerás" sütire? Nyugi-nyugi, a szándék a fontos! Az este pedig még simán menthető, főleg, ha van otthon egy csomag toastkenyér. Kerüljön ma csupa szívecske a tányérra! Édes és sós nasit egya...
  • 2020.02.13
  • 17:31 Mondd japánul: rántott hús – megnyitott a Nebuta étterem Prémium alapanyagokkal, csodás ízekkel és izgalmas koncepcióval várnak Budapest szívében, a Nyugati téren.
  • 2020.02.12
  • 18:02 Indul a #hűtőkihívás, itt az ideje csatlakozni 7 éves a Nébih „Ételt csak okosan!” kampánya
  • 10:24 Dohába készülsz? Az alábbi ételeket feltétlenül meg kell kóstolnod Színes kavalkád karakteres ízekkel és egzotikus fűszerekkel ha pár szóban kellene összefoglalni, talán így jellemeznénk az arab világ gasztrokultúráját. Olvasni is izgalmas a számunkra szokatlan ízekről, de felfedezni, megkóstolni még enné...
  • 2020.02.11
  • 18:04 Idén is megrendezik a hagyományőrző Böllérfesztivált Kakucson A Pest megyei községben szervezett esemény nagy ismertségre és népszerűségre tett szert, évente 5-6000-en látogatnak el a helyszínre, hogy finomabbnál finomabb ételeket kóstolhassanak, arról nem is beszélve, hogy a szervezők színes és szóra...
  • 13:53 Figyeljünk az intő jelekre! Ezt üzeni testünk a gyomorfájdalommal Egy egyszerű gyomorfájással még nem kell orvoshoz rohanni, főleg, ha be tudjuk azonosítani, hogy az előző napi bőséges vagy túl fűszeres vacsora lehet a rosszullét okozója. Léteznek viszont olyan tünetek, amelyek fennállása esetén jobb, ha ...
  • 2020.02.10
  • 17:26 Vajon mennyi levegő van egy popcornos zacskóban? A különböző snackek rajongóinak bizonyára ismerős lehet a következő érzés. Kibontják a kedvenc csipszüket vagy más rágcsájukat, aztán hideg zuhanyként éri őket a meglepetés: bizony a zacskó jó része csupán levegő. Becsapás? Erről szó sincs!...
  • 13:33 Tudtad, hogy a bacon hívői egyházat is alapítottak? Jöjjön 9 izgalmas tény a baconről! A bacont valahogy nem lehet letaszítani a kedvenc ételek képzeletbeli trónjáról. El sem tudjuk képzelni nélküle az angol reggelit vagy mondjuk egy jó sajtos hamburgert. A bevállalósak kóstolhatnak baconös fagyit, kávét, cupcake-et és rágógu...
  • 2020.02.09
  • 07:03 Ma van a pizza világnapja! Tudtad, hogy Magyarországon minden negyedik házhoz rendelt étel... A nemzetközi pizza világnap alkalmából a Falatozz.hu országos ételrendelő portál elkészítette Magyarország pizzarendelési-körképét. Az étlapokon szereplő pizzák közül a legnépszerűbb jelenleg a Hawaii pizza, de a rendelési adatok alapján a ...
  • 2020.02.08
  • 16:08 Elnöki eledelek – lássuk miket fogyasztottak legszívesebben az amerikai elnökök Ahogy mindenki másnak, úgy a Fehér Ház egykori elnökeinek is megvoltak a kedvenceik. Ne gondoljuk, hogy csak drága és exkluzív fogások kerültek az asztalukra, mutatunk teljesen hétköznapi ételeket, illetve pár furcsaságot is.    1. Kétszers...
  • 07:05 Ennyi a leves tökéletes hőmérséklete a tudósok szerint Forró vagy langyos? Egyik sem az igazi. Aki igazi leves rajongó, szeretné eltalálni az ideális hőmérsékletet: a leves akkor jó, ha nem égeti meg a szánkat, viszont még kellemesen melenget. A tökéletes hőmérséklet megtalálásában a tudomány l...
  • 2020.02.07
  • 18:01 Fánkok a nagyvilágban Írta: Gócs Ágnes, a Helló Curry! blog szerzője Vannak olyan ételek, amelyek több nemzet gasztrokultúrájában megtalálhatók. Ilyen például a lecsó vagy a most szezonját élő fánk. Íme néhány példa a nagyvilágból a teljesség igénye nélkül. Fánk...
  • 13:55 Ezek a torták versenyeznek a 2020-as Magyarország Tortája címért 2020-ban ismét jön az Ország Tortája! A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is meghirdette a népszerű Magyarország Tortája versenyt. A nevezések már lezajlottak, illetve az első válogató körre szintén sor került: mutatjuk a ...
  • 2020.02.06
  • 17:19 Készítsünk házi arcpakolásokat! Egyes élelmiszerek nem csak akkor tesznek jót a szervezetünknek, ha elfogyasztjuk őket, hanem külsőleg alkalmazva is igencsak hatásosak. Például szuper arcmaszkokat, pakolásokat készíthetünk belőlük, persze a bolti ár töredékéért. Ráadásul ...
  • 13:35 Mikrózzuk vagy sem? Egyes élelmiszereket nem ajánlott, mutatjuk a listát A mikrohullámú sütő praktikus találmány, évtizedek óta a háztartások elengedhetetlen része. Annyira kényelmes a használata, hogy szinte már el sem tudjuk képzelni nélküle az életünket. Jó ha tudjuk azonban, hogy a mikrózás hordoz magában né...
  • 2020.02.05
  • 17:24 Vaj, túró, zöldségek vagy éppen lencse? Bármelyik is van otthon, szuper kencéket készíthet... Elfogyott a szendvicsfeltét, pedig kéne reggelire vagy tízórait csomagolni? Pánikra semmi ok, és a boltba sem kell feltétlenül elrohanni. Elég otthon körülnézni, és ha nem teljesen üres a hűtő vagy a kamra, jó eséllyel fogunk találni pár re...
  • 13:58 Helló, Nutella! Világnapja alkalmából összegyűjtöttünk egy csokor érdekességet kedvenc mog... Kevés snack vált ki olyan szenvedélyes rajongást az emberekből, mint a Nutella. Így hát nem csoda, hogy világnapot is szenteltek neki, minden évben február 5-én emlékeznek meg a rajongók kedvenc mogyorós-csokis krémjükről. Te is odavagy ért...
  • 2020.02.04
  • 17:58 Így készíts otthon csiliolajat! Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak a mediterrán országokban locsolnak előszeretettel ízesített olajokat a salátákra vagy más ételekre. Ez azonban közel sincs így, imádják például a kínaiak is, fermentálva, szója- és fekete babból készí...
  • 14:11 4 ok, amiért több mangót kellene fogyasztanunk Több okból is jó, ha rendszeresen kerül mangó a tányérunkra, és nem csak azért, mert nagyon-nagyon finom persze kétségkívül ez sem elhanyagolható tény. Tele van értékes tápanyagokkal, alacsony a kalóriatartalma, cserébe viszont rengeteg ro...
  • 11:31 Megéri az árát a specialty kávé? Érdemes áldozni rá, hogy otthon ilyet igyunk? A specialty kávék a kávézás csúcsát jelentik, olyan ízélményt nyújtanak, ami prémiumkávékon is túltesz. De jó ötlet-e ezeket a drága kávékat otthon kipróbálni?   A kávé a legnépszerűbb élvezeti cikkek közé tartozik, otthon és a munkahelyen ...
  • 2020.02.03
  • 17:27 Ezeket az ételeket fogyasszuk, ha ízületi fájdalmak kínoznak Aki tapasztalt már ízületi fájdalmat, tudja jól, hogy mennyire megnehezíti a mindennapi teendők elvégzését. Nem is beszélve a mozgás öröméről! Jó hír, hogy a táplálkozásunkkal is tehetünk ízületeink egészségéért, lássuk, mit érdemes fogyasz...
  • 13:39 Így kezdődik a nap a világ különböző tájain – terítéken 8 izgalmas reggeli Úgy tartják, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, így nem csoda, hogy a világ legkülönbözőbb pontjain egyaránt megadják a módját. Lássuk, mit esznek Japántól Spanyolországig! Dél-afrikai Köztársaság Amikor nem a kiadós angol reggelire esi...
  • 2020.02.02
  • 17:48 Jövő héten itt a Nutella világnapja! Mutatjuk, mit süss a jeles alkalomra! Sok cukor és még több kalória? Egy igazi Nutella-imádót semmi sem tántoríthat el kedvenc édességétől. Február 5-én jön a világnap, addig is mutatunk 5 receptet, hogy legyen időtök beszerezni a hozzávalókat. Például egy hatalmas üveg Nutellá...
  • 07:02 Szereted a Big Mac szendvicset? És vajon ismered a történetét? Két marhahúsból gyúrt pogácsa, különleges szósz, olvadozó sajt, savanyú uborka, hagyma és szezámmaggal szórt zsemle ez a Big Mac. Az ikonikus szendvics az 1960-as években jelent meg, és örökre megváltoztatta a gyorséttermi szendvicsek vilá...
  • 2020.02.01
  • 16:10 3 érdekesség a furmint világnapja alkalmából Immár harmadik éve ünnepeljük február elsején a furmint világnapját, amely az első magyar szőlőtípushoz rendelt nemzetközi ünnep. Ennek alkalmából az IMO – Time for wine 3 érdekességet gyűjtött össze a tokaji borvidék csúcsgasztronómiában i...
  • 06:50 Így fogott össze a magyar gasztroszakma a gyerekekért Az ország legnépszerűbb éttermei csatlakoztak a Gasztronómiával a gyerekekért nevű kezdeményezéshez, vállalva azt, hogy novemberben a kínálatukban szereplő ételek egyikének bevételét a világ legnehezebb sorsú gyerekeinek megsegítésére fordí...
  • 2020.01.31
  • 18:04 Unalmas húspótlék? Egyáltalán nem! Ennél sokkal több a tofu, mutatjuk! Ha vegetáriánus vagy vegán receptek között szemezgetünk, gyakran botlunk bele a tofuba. Létezik natúr, füstölt és ízesített változata, ehetjük pácolva, sütőben készítve, serpenyőben sütve, főételnek vagy köretnek. És aki nem vega? Mi annak ...
  • 13:37 Ezek az ételek segíthetnek, ha utolért az influenza Betegen, legyengült immunrendszerrel, zsebkendő után kapkodva az egyik utolsó dolog, ami foglalkoztat legtöbbünket, az az, hogy változatosan együnk. Pedig nagyon fontos lenne, hiszen testünk számára a bevitt ételek jelentik az üzemanyagot, ...
  • 2020.01.30
  • 17:35 Bonduelle Légumio: zöldségek és hüvelyesek új formában Ha ránézünk a dobozra, első blikkre hagyományos (színezett) száraztésztának tűnnek a Bonduelle Légumio termékcsalád új tésztái, valójában azonban nem klasszikus liszt az alapanyaguk, hanem hüvelyesekből és zöldségekből készülnek. Nem tartal...
  • 13:36 Zöldségek az édes süteményekben Írta: Gócs Ágnes, a Helló Curry! blog szerzője Elsőre talán furán hangzik a párosítás, aztán sokunknak eszébe jut például a répatorta. Már nem is olyan idegen a téma. De miért is teszünk zöldséget a süteményekbe? Van, amikor azért, mert éde...
  • 2020.01.29
  • 17:44 3+1 egészségtipp, hogy sikerüljön betartani az újévi fogadalmakat Lassan egy hónapja kitűztük magunk elé a 2020-as terveinket, melybe rendszerint beletartozik az egészséges étkezés és a rendszeres sportolás is. Ahhoz, hogy megmaradjon a motiváltságunk és folyamatos sikerélményekkel gazdagodjunk, kulcsfont...
  • 13:40 Ezek a legnagyobb szénhidrát-mítoszok A fogyni vágyók körében a ketogén és az alacsony szénhidráttartalmú diéták népszerűsége 2020-ban is töretlen. Tény, hogy sokan köszönhetik ezeknek az útmutatásoknak a fogyásukat, ám ne feledjük: az egyoldalú táplálkozás könnyen hiánybetegsé...
  • 2020.01.28
  • 17:31 Újévi fogadalom, avagy újra fogyózzunk? Lehetséges-e, hogy a következő karácsonykor már bátran mondjunk ellent a hizlaló és egészségtelen fogásoknak? Kaszás Klaudia, a Mixit táplálkozási tanácsadója szerint nem érdemes az ünnepi finomságok örömét megvonni magunktól. A titok inkáb...
  • 13:54 Gyakran kínoz gyomorégés? Íme az okok és a legjobb praktikák a kellemetlen tünetek kezelés... Túl zsíros, túl édes vagy egyszerűen csak túl sok. Egy finom pizza, két marék chips vagy pár gombóc fagyi elfogyasztását követően sokaknál jelentkezik gyomorégés. Vajon mi okozza pontosan, illetve mit tehetünk ellene? Jó hír, hogy egy kis o...
  • 2020.01.27
  • 17:15 Sajtból van a Hold! Ha te is szereted az illatos-aromás sajtokat, ebből az 5 könnyen besze... Az egyik legjobb dolog fogni egy szép nagy vágódeszkát, pakolni rá gyümölcsöket, mézet, diót vagy fügelekvárt és persze minél többféle sajtot csinos kockákra, hasábokra vágva, tálkákba kanalazva. Jöhet hozzá puha bagett, jófajta vaj és egy ...
  • 13:37 Ezeket az ételeket elsőre vegánnak gondolnánk, pedig nem azok Bizonyára köztetek is vannak páran, akik most akár a Veganuary hatására álltak át a növényi étrendre. Aki belefogott, tudja, hogy nem minden szabály annyira egyértelmű, mint gondolnánk. Addig rendben vagyunk, hogy a zöldség- és gyümölcsfé...
  • 2020.01.26
  • 16:14 Induljon jól a jövő hét a legfinomabb szendvicsekkel! Reggelire, gyors ebédre, uzsonnára vagy vacsorára? Bármelyik napszakban fogyasztható, csak attól függ, hogy mit tesztek bele (és mivel tálaljátok). Szerencsére a sajtos-szalámison túl is van élet, mutatunk egy csokor isteni szendvicset.  Bu...
  • 06:49 6 eszköz, amelyek nélkül könnyen elboldogulunk a konyhában 4 részes sorozatunkban számba vettük azt a 6 dolgot, aminek szerintünk mindig kell(ene) lennie a hűtőben, a kamrában, illetve eszközként a konyhában. Ma pedig olyan eszközöket mutatunk, amelyek – hogyan is mondjuk finoman – nem feltétlenül ...
  • 2020.01.25
  • 15:37 Ha a csoki beszélni tudna, ezt mesélné el magáról Tegyük fel, hogy párhuzamos valóságba csöppenünk, és belefutunk egy tábla beszélő csokiba. Mit kérdeznénk tőle? És vajon „ő” mit mesélne el magáról a legszívesebben? Eljátszottunk a gondolattal.   Az édes külsőm kalandos múltat rejt A szere...
  • 07:14 Courteney Cox az Instagramon nosztalgiázott: ilyen volt a Jóbarátok utolsó vacsorája Courteney Cox beindította a nosztalgiavonatot: az 55 éves színésznő csütörtökön osztott meg egy régi fotót az Instagramján: átlagos vacsorának tűnhet, pedig egyáltalán nem az! A képen a Jóbarátok valamennyi színésze Lisa Kudrow, Matthew Pe...
  • 2020.01.24
  • 17:17 Nem is hinnéd, mire lehet még felhasználni ezeket az élelmiszereket - 2. rész Rozsda, kellemetlen lehelet vagy kártékony rovarok? Ezekre a mindennapi bosszúságokra létezik egy csokor házi praktika, mutatjuk! Tegnapi cikkünk folytatása következik.  9. Óvjuk gyümölcsfáinkat fokhagymával!  A fokhagyma nem csupán étele...
  • 13:51 Kezdjük pulykahússal a napot! Ha új év, akkor új élet. Az eseményekben szegényebb január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop szakértői szerint kezdjük rögtön azz...
  • 2020.01.23
  • 17:34 Idén is számos kiállítóval várja az érdeklődőket a 2. Borért Borturisztikai konferencia, k... Bor élmény turizmus
  • 13:39 Nem is hinnéd, mire lehet még felhasználni ezeket az élelmiszereket - 1. rész Makacs szennyeződések, rossz szagok vagy szálka az ujjban? Ezekre a mindennapi bosszúságokra létezik egy csokor házi praktika, mutatjuk!    1. Az almáktól beérik a zöld paradicsom  Bizonyos gyümölcsök beérés közben etilén gázt termelnek, il...
  • 2020.01.22
  • 17:48 Akár édes sütibe is tehetjük a karfiolt – íme 4 különleges elkészítési mód A kis fehér rózsák egyre több rajongóval büszkélkedhetnek. Nem csoda: számos felhasználási lehetőségük ismert, fogyaszthatjuk levesként, krémlevesként, köretként párolva vagy sütőben sütve, és persze ne feledkezzünk el a rakott ételekről se...
  • 13:37 Hogyan takaríthatjuk ki a mikrósütőnket ecettel? Képzeljük el a következő szituációt: egy álmos reggelen megfeledkezünk a frissen lefőzött második kávénkról. Elugrunk a boltba, levisszük a kutyát sétálni, netán uzsonnát csomagolunk a gyereknek. Mire észrevesszük a csészét a konyha egy kie...
  • 2020.01.21
  • 17:20 Tudod, miért nevezzük kontinentálisnak a szállodai reggelit? Sokan vallják, hogy a szállodai tartózkodásban nem is a frissen vasalt ágynemű vagy a naponta cserélt törölköző a legjobb dolog, hanem a bőséges, változatos, svédasztalos reggeli. De miért hívjuk kontinentálisnak az egyik leginkább elterjed...
  • 13:59 Így óvjuk meg kenyerünket a penésztől A penész ártalmas a szervezetnek, tudjuk ezt jól. Épp ezért legyünk körültekintőek a kenyérfélékkel és a péksüteményekkel, ha kicsit is penészesek, már nem alkalmasak a fogyasztásra.      Mikor penészedik meg a kenyér?  A penész napsütötte,...
  • 2020.01.20
  • 18:53 Így készítsünk otthon zöldség alaplevet! Egy-egy sietős napon nagy a kísértés, hogy a fazékban épp gyöngyöző levesünket pár leveskockával ízesítsük, ám ha van egy kis időnk, álljunk bátran neki a házi alaplének! Egyáltalán nem ördöngösség az elkészítése, aztán már csak elő kell ka...
  • 13:46 Miért ne alufóliával fedjük le a megmaradt ételt? A megmaradt főtt ételek a könnyen romlandóakat leszámítva 2-3 napig lazán eltarthatók a hűtőszekrényben. Sokan nem viszik túlzásba a csomagolást: a tányérra vagy a tálalóedényre alufóliát borítanak, és már mehet is az étel a hűvösre. Sajn...
  • 2020.01.19
  • 15:43 A jelszó szaft! Sok-sok szaft! Legtöbbünk odáig van a finom, laktató ételekért. Főleg, ha jó szaftosak! 8 kedvencet hoztunk vasárnap délutánra, melyiket készítitek el jövő héten?  Borjúpaprikás  Grízgaluskával és csalamádéval. Igen, ez utóbbi is házilag készül ebben a re...
  • 13:45 6 apró eszköz, amely megkönnyítheti életünket a konyhában 4 részes sorozatunkban számba vesszük azt a 6 dolgot, aminek szerintünk mindig kell(ene) lennie a hűtőben, a kamrában, illetve eszközként a konyhában. Majd végül a 6 legfeleslegesebbel zárjuk listáinkat. Nektek is hasonlók a legfontosabbak?...
  • 2020.01.18
  • 16:11 Ezek a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetünk, ha sütőben sült zöldségeket készítünk A sütőben sült zöldség egészséges és gyors köret vagy akár főétel, leves, saláta alapjául is szolgálhat , ráadásul nagyon-nagyon finom. Jobban kijönnek az ízek, mint főzve, a belül puha, kívül pedig roppanós-karamellizálódott zöldségeknél ...
  • 14:08 Tíz másodperc alatt rendelt ételt tavaly a leggyorsabb magyar Extrém időjárási viszonyokban és reggelente is imádtuk, ha házhoz jött a kaja.
  • 2020.01.17
  • 17:33 Amikor az epe kényszerít diétára - 2. rész Írta: Gócs Ágnes, a Helló Curry! blog szerzője Életünk során nagy valószínűséggel kerülünk olyan helyzetbe, amikor egészségügyi probléma miatt diétára kényszerülünk. Hol hosszabb, hol rövidebb időre. Lássuk az epeproblémák miatt felmerülő d...
  • 2020.01.16
  • 17:23 Amikor az epe kényszerít diétára – 1. rész Írta: Gócs Ágnes, a Helló Curry! blog szerzője Életünk során nagy valószínűséggel kerülünk olyan helyzetbe, amikor egészségügyi probléma miatt diétára kényszerülünk. Hol hosszabb, hol rövidebb időre. Lássuk az epeproblémák miatt felmerülő d...
  • 13:41 Van itthon tej! Ismét útnak indította iskolai edukációs roadshow-ját a Tej Terméktanács Van itthon tej elnevezéssel ismét útnak indította iskolai edukációs kampányát a Tej Terméktanács, amelynek célja a tejfogyasztás népszerűsítése, valamint a tej pozitív élettani hatásainak bemutatása a gyermekek számára. A mintegy 100 általá...
  • 2020.01.15
  • 17:17 9 apró ötlet, hogy kevesebb szemetet termeljünk a konyhában Csodákra legtöbbünk valljuk be valószínűleg nem képes, valamennyi szemét sajnos fog termelődni a konyhánkban. Ám ha odafigyelünk, és hajlandóak vagyunk apró változtatásokra a környezetünkért, máris minimalizálhatjuk a hulladékok mennyiség...
  • 13:57 500 növény között meditálhatunk Budapest legzöldebb kertjében Őserdő nyílt a belvárosban.
  • 2020.01.14
  • 17:29 Sorban állás helyett minőségi szabadidőre vágyunk A magyarok 20%-a hetente 4 óránál is több időt tölt bevásárlással. A bevásárlás alattomos időrabló. Minden ötödik magyar gondolja úgy, hogy rengeteg időt pazarol bevásárlásra, ennek ellenére csak a lakosság 4%-a vásárol élelmiszert online ...
  • 13:17 Unalmasnak hitted? Pedig nem az! Így főzz kelbimbót! Kelbimbót főzni igazán egyszerű. Tippjeink segítségével az apró kis golyócskák gyorsan és egyszerűen elő- és elkészíthetők, a végeredmény pedig mindenkinek ízleni fog. Kezdjük az elején: így pucoljuk meg Mielőtt a kis rózsák a fazékba kerül...
  • 2020.01.13
  • 17:38 Ezért ne öntsük ki a tészta főzővizét Szükséges velejáró? Természetesen az, ám a tészta főzővize sokkal hasznosabb, mint gondolnánk, egyáltalán nem szükséges az egészet a lefolyóba öntenünk. Mutatjuk, mire jó.  Ha gyorsan kell valami finomat készíteni, mi sem egyszerűbb, mint e...
  • 13:39 Így viseljük gondját az öntöttvas serpenyőnek Mitől marad igazán szép egy öntöttvas serpenyő? Egyáltalán nem attól, ha a konyhaszekrényben porosodik, hanem a mindennapi használattól.  A 21. század konyhatündérei újra felfedezték maguknak nagymamáik kedvenc konyhai eszközét, az öntöttva...
  • 12:20 Csempéssz tavaszt az otthonodba! Elmúlt a karácsony, sokan már leszedték a karácsonyfát, az adventi koszorúk, ünnepi dekorációk is a szekrény mélyére kerültek. A tél viszont még jó ideig tartja magát, pedig ilyenkor legtöbbünk már vágyik egy kis frissre, zöldre, megújulásr...
  • 2020.01.12
  • 06:44 6 kamrában tartott élelmiszertípus, amelyből mindig jó, ha van otthon 4 részes sorozatunkban számba vesszük azt a 6 dolgot, aminek szerintünk mindig kell(ene) lennie a hűtőben, a kamrában, illetve eszközként a konyhában. Majd végül a 6 legfeleslegesebbel fejezzük be. Nektek is hasonlók a legfontosabbak? Vagy ...
  • 2020.01.11
  • 06:38 Kiürült a kassza? Így spórolj az élelmiszeren januárban - lemondások nélkül Karácsony táján hajlamosak vagyunk túlköltekezni: különleges menü, ajándékok, színház és egyéb szabadidős programok. Kikapcsolódásra, ünneplésre, a hétköznapokból kiszakadásra mindenkinek szüksége van, még akkor is, ha ez sokszor extra költ...
  • 2020.01.10
  • 17:47 Veganuary, azaz Vegán január – már javában tart, de sosem késő csatlakozni! Hallottatok már a Műanyagmentes júniusról? Vagy ismerősen cseng a Száraz november? Biztosan! És mi a helyzet a Veganuary, azaz a Vegán január mozgalommal? Mutatjuk, mit takar pontosan.  Napjainkra a veganizmus kétségkívül hatalmas népszerűs...
  • 13:35 Mosogatógépbe velük! De ne mindennel! Íme a tiltólistás eszközök Rendkívül hasznos dolog a mosogatógép, de ahhoz, hogy hosszú ideig hű társunk legyen a konyhában, vigyáznunk kell rá. Egyes eszközök nem a gépbe valók, mutatjuk is, melyek ezek.    Konyhai kések  Az étkezéshez használt kések természetesen b...
  • 2020.01.09
  • 14:04 Savanyú káposztát a salátába! Írta: Gócs Ágnes, a Helló Curry! blog szerzője    A savanyú káposzta mai napig a legnépszerűbb fermentált, azaz erjesztett zöldségünk. Többek között a magyar, az orosz, a német és a lengyel konyha egyik közkedvelt alapanyaga. Népszerűségét ...
  • 2020.01.08
  • 17:47 Miért kovászos tésztából lesz a legfinomabb a felfújt? Felfújtat roppant egyszerű készíteni, ráadásul maradékmentésnek sem utolsó. Lehet édes vagy sós, előbbiből a gyümölcsös-vaníliás, utóbbiból pedig a sajtos-zöldfűszeres a kedvencünk.  Hogyan készül?  Egyáltalán nem bonyolult dolog összedob...
  • 13:34 Tökéletességre törekszel a takarításban? Lehet, hogy a kevesebb néha több A tökéletességre törekvők otthonai sokszor rendetlenebbek és piszkosabbak, mint gondolnánk. Elsőre ellentmondásosnak tűnhet, pedig ezúttal is igaz, hogy a kevesebb bizony több. Akinek csak a tökéletes a jó, könnyen elfáradhat, kimerülhet, e...
  • 2020.01.07
  • 17:54 Maradt némi cukorpálca karácsonyról? Mutatunk pár szuper ötletet a felhasználására A candy cane, azaz a cukorpálca az egyik legkedveltebb karácsonyi édesség és dekoráció. A piros-fehér csíkos kis pálcák finomak és mutatósak, viszont ha nem fogyott el az ünnepek alatt, érdemes alternatív módokat keresni a felhasználásukra....
  • 14:16 Ezek a dolgok sose kerüljenek a lefolyóba! Egyszerű dolognak tűnhet az ételmaradékok zömét leengedni a lefolyón – főleg akkor támadhat kedvünk ilyesmihez, ha „darálós” lefolyó van a konyhánkban –, de higgyük el, nem éri meg! Léteznek olyan ételmaradékok, amelyeknek egyáltalán nem a ...
  • 2020.01.06
  • 17:43 Viszlát, 2010-es évek! Ezek voltak az elmúlt évtized legnépszerűbb ételtrendjei Mielőtt végleg búcsút intünk a 2010-es éveknek, idézzük fel az előző esztendőket meghatározó gasztronómiai trendeket! A Google keresési statisztikái szerint ha ételről volt szó, ezek érdekeltek bennünket a legjobban…    A zsír helyett a szé...
  • 13:53 Svédasztalt, de gyorsan! Ha nincs sok időd főzni, akkor is fogadhatod pompás terülj-terülj... Vízkereszt napjával kezdetét veszi a farsangi időszak sok-sok bállal, álarcos mulatsággal, táncos összejövetellel. Egy jó buli mit sem ér finom falatok nélkül, viszont előfordulhat, hogy nincs sok időnk az előkészületekre. Aggodalomra semmi...
  • 2020.01.05
  • 06:41 6 hűtőben tartott élelmiszer, amelyből mindig jó, ha van otthon 4 részes sorozatunkban számba vesszük, hogy mi az a 6 dolog, amelynek szerintünk mindig kell(ene) lennie a hűtőben, a kamrában, illetve eszközként a konyhában. Majd végül a 6 legfeleslegesebbel fejezzük be. Nektek is hasonlók a legfontosabb...
  • 2020.01.04
  • 15:35 Mit is eszik Kate Middleton valójában? Stílusa, közvetlensége és kedvessége már-már olyan népszerűvé teszi Kate Middletont, mint a néhai Diana hercegnét. Sokan irigyek alakjára, amelyet mindhárom terhessége után rekordsebességgel nyert vissza. Vajon mi lehet a titka?  1. Imádj...
  • 07:03 Kell a tej! Jó minőségű tejtermékek fogyasztásával sokan tehetünk a kiegyensúlyozott táplá... A tej és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei, hiszen számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak megfelelő összetételben, amelyeket más forrásból nehéz pótolni. Több kutatás alátámasztotta, hogy a tej olyan komplex...
  • 2020.01.03
  • 17:21 Életmódváltás 2020-ban: az orvos tippjei az újévi fogadalmak betartásához Mindannyian átéltük már azt a tipikus esetet, amikor év eleji elhatározásunk rövid időn belül dugába dől. Fogadalmaink legtöbbször fogyással, életmódváltással kapcsolatosak. Dr. Farkas Kitti elárulja, hogyan állítsuk fel és tartsuk be terve...
  • 14:00 Rakjunk rendet a kömények között! Írta: Gócs Ágnes, a Helló Curry! blog szerzője  20 évvel ezelőtt, ha valaki azt mondta nekünk: veszek egy kis köményt, fel sem merült bennünk a kérdés, hogy milyet is? Mióta azonban a nemzetközi konyhák elterjedtebbek hazánkban, már tudjuk,...
  • 2020.01.02
  • 17:23 Környezettudatos döntés: az IKEA kivonja választékából az egyszer használatos műanyag term...  Az IKEA cseh-magyar-szlovák régiója megerősíti, hogy az IKEA a világ összes olyan országában, ahol jelen van, 2020. január elsejétől teljesen kivonja választékából az egyszer használatos műanyag termékeket. Így a vásárlók nem fognak már ol...
  • 13:41 Íme Julia Child tippjei a tökéletes sült csirkéhez Julia Child tévés séf és szakácskönyvíró valóságos legenda: tanácsain milliók nőttek fel. Ha sült csirkéről volt szó, Julia akkor sem ismert tréfát: csak a tökéletessel elégedett meg. Lássuk, mi mindent javasolt a lelkes háziasszonyoknak.  ...
  • 2020.01.01
  • 17:50 Ötletek a sikeres évkezdéshez Induljon jól az új esztendő Gökler Kriszti tanácsaival!
  • 14:26 Miért esznek olyan sokan savanyú káposztát és sertéshúst az új esztendő első napján? A disznó szerencsét hoz. Pont. Mi pedig szeretjük ezeket az ártalmatlan babonákat, és rendre el is készítjük a jobbnál jobb sertéshúsos ételeket. De vajon mi ennek a népi babonának az alapja?    Malacunk van!  A malac miközben túrja a földe...
  • 2019.12.31
  • 17:11 Ezt ettük 2019-ben A kajatrendek kicsit olyanok, mint az avokádó: majdnem jó, majdnem jó…éppen jó, aztán már túl is érett. A legtöbb ételtrend is ilyen: érlelődik éveken keresztül, mielőtt berobbanna a köztudatba, aztán amilyen gyorsan jött, úgy el is tűnik a...
  • 13:44 Hogyan előzzük meg a másnaposságot? Szilveszterkor nagy valószínűséggel még annak is lecsúszik pár pohár ital a torkán, aki egyébként nem fogyaszt alkoholt. Senkit sem akarunk lebeszélni némi minőségi szeszről, de egy kis odafigyelés nem árt, hogy ne kínzó másnapossággal ke...
  • 2019.12.30
  • 17:44 Legyen gazdag és szerencsés 2020! Rajtunk ne múljon! Épp ezért rendhagyó módon mára is hoztunk egy receptválogatást. Olyan ételeket mutatunk, amelyek a babona szerint meghozzák a szerencsénket, illetve segítségükkel pénz állhat a házhoz.  Lassan sült, ropogós császárhús  Az...
  • 13:38 Hawaii pizza, hamburger és rántott csirke - ez az új ünnepi menü? Egyre többen rendelünk é... Letaszítja a trónról az olasz és az amerikai konyha a jól megszokott halászlé-töltött káposzta párost a magyarok karácsonyi menüjében, legalábbis, ha rendelésről van szó derült ki a NetPincér ünnepi statisztikáiból. Budapesten és vidéken d...
  • 2019.12.29
  • 15:42 Szilveszterkor ezekkel a falatokkal várd a vendégeket! Bloggereink több izgalmas szilveszteri receptet készítettek ebben az évben is, de azért nem árt felidézni az előző esztendők termését sem! Olyan ételeket mutatunk, amelyek bármely házibuliban megállják a helyüket, íme a kedvenceink!  Szilve...
  • 06:56 Le a cukorral! Édesítés mesterfokon Bár ezekben a napokban még karácsonyi sütimámorban élünk, sokan már most tervezgetni kezdjük, hogy az új esztendőben egészségesebb életmódra váltunk. Az édes ízek utáni sóvárgás ellen nincs mit tenni, de nem lehet elégszer ismételni, hogy m...
  • 2019.12.28
  • 16:17 Ünnepi kaja-para: így kíméljük a gyomrunkat, ha túlzásba vittük a karácsonyi falatozást A legtöbben megfogadjuk karácsony előtt, hogy ezúttal másképp lesz, és a nagy eszem-iszom során is odafigyelünk a mennyiségekre. Aztán rokonlátogatás rokonlátogatást követ, mindenhol ebédelünk, uzsonnázunk vagy csak épp megkóstolunk pár süt...
  • 06:55 Mutasd az étkezőasztalod, megmondom, ki vagy! Akár családi örökség, akár garázsvásáron vagy régiségpiacon talált antik szépség, akár vadiúj beszerzés, egy biztos: az étkezőasztal épp annyira egyedi, mint a tulajdonosa. Minden konyha- vagy étkezőasztal és ami rajta van tökéletesen kép...
  • 2019.12.27
  • 18:14 Sütőzacskó, te csodás! Az év végi eszem-iszom főszereplői a klassz húsételek. Lehetnek egyben sültek vagy szeleteltek, készülhetnek önmagukban sütve vagy körettel együtt, mindenhogyan az ünnepi asztal ékei lesznek. Ha még nem próbáltátok, érdemes bevetni a konyha...
  • 13:56 Hogyan kerül a narancs a karácsonyi zokniba? A karácsonyi zokni az egyik legismertebb angolszász hagyomány. Ki ne látott volna már olyan filmet, amelyben vicces-aranyos zoknik lógnak a kandallók párkányáról? De hogyan kerülnek bele azok a bizonyos narancsok? Bár a zoknik szokása nem h...

Ízesélet - heti top

  • 1. Miből állapíthatjuk meg, hogy friss-e még a tojás? Fogyasztjuk reggelire, használjuk panírozáshoz, no meg a legtöbb sütemény tésztájába is kerül belőle pár darab. Ezek után nyugodtan kijelenthetjük: a tojás mindennapi alapélelmiszerünk. Ám amennyire szükséges, annyira kényes, menjünk biztos...
  • 2. Végy egy csomag réteslapot! És készítsd el minél változatosabban! A készen kapható réteslap legalább annyira praktikus találmány, mint a konyhakész, sütőpapírra feltekert, azonnal formázható és süthető leveles tészta. Mi azt ajánljuk, hogy mindig legyen otthon egy 6 vagy 9 lapos kiszerelés! Az almás vagy ...
  • 3. Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand ismét a legjobb Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Az biztos, néhány új nevet is meg kell jegyeznünk, mert a tavalyi év új nyitásai némileg átrajzolták az élmezőnyt.
  • 4. Mezze, kibbe, tiltólista - így étkeznek az arab világban Sok-sok aromás fűszer, színes, izgalmas fogások és tiltott ételek sora vár arra, aki beleássa magát az autentikus arab konyhába. És bár elsőre igencsak egzotikusnak tűnnek a receptek, hamar rá fogunk jönni, hogy egészséges, tápláló és az it...
  • 5. Mire érdemes figyelni növényi alapú étrend esetén? Habár manapság már egyre elterjedtebb a növényi alapú táplálkozás, még mindig sokak fejében él az a gondolat, hogy állati eredetű táplálékok nélkül nem lehet egészségesen táplálkozni, hiszen az különböző tápanyaghiányokhoz vezet. Ebben pers...
  • 6. Sütisuli kezdő sütitündéreknek: csíkos kalács Ha vendégeknek készítjük ezt a kalácsot, az íze mellett a küllemére is rengeteg elismerést bezsebelhetünk. És persze a legtöbben megállapítják, hogy ők ilyet sosem tudnának, mert nincs kézügyességük és egyébként is rettenetesen bonyolultnak...
  • 7. Ma ünneplik a palacsinta világnapját Tegnap még karácsonyoztunk, holnap pedig már itt is van hamvazószerda, a húsvétot megelőző böjti időszak első napja. Ha tartjuk a tradíciókat, bizony ma, farsang farkán lesz lehetőségünk utoljára belakmározni a jó öreg szalagos fánkból vagy...
  • 8. Várjuk a tavaszt retekkel! 8 könnyű étel következik, amely garantáltan elhozza a tavaszt a... Avokádós reteksaláta Lime-mal, szójaszósszal és friss korianderrel.  Tonhalsaláta lágy tojással  A spárga még várat magára, de csak zöldbabbal készítve is remek salátát dobhatunk össze.  Tojáskrémes szendvics  A tojás és a retek örök baráto...
  • 9. Ha érzékenyek a fogaink, a legjobb, amit tehetünk, ha elkerüljük bizonyos ételek fogyasztá... Az érzékenység az egyik leggyakoribb fogprobléma, túlságosan hideg vagy forró italokra, édes ételekre sokan reagálnak azzal a bizonyos éles, erős, belehasító fájdalommal. Van pár olyan étel, amit érdemes elkerülni, vagy ha teljesen kizárni ...
  • 10. Dió-e a kókuszdió? Érdekes kérdésfelvetés, nemde? Különösen akkor van jelentősége, ha valaki allergiás az olajos magvakra, azaz egyáltalán nem mindegy, hogy akár egy falatot is fogyaszt-e belőle.    Mi mindenre jó a konyhában? A kókusz Magyarországon talán re...
  • 11. Kerüljük el a túlzásba vitt böjt nem várt hatásait! Út a fogyáshoz: jókor, jót enni, éhezés nélkül.