AzÜzlet - napi top

 • 1. Garantált a jövő évi nyugdíjemelés - prémiummal is számolnak Jövőre is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Mivel a jövő évi költségvetés 2,8 százalékos inflációval számol, így ennyivel emelkednek 2020. január 1-jétől a nyugdíjak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
 • 2. Szaloncukor vakteszt. Melyik a legfinomabb zselés? Melyik zselé szaloncukrot érdemes megvenni? Nem csak a vakteszt eredményét találják itt meg, a szaloncukor eredetéról is olvashatnak írásunkban. Elvégre ki hitte volna, hogy akár hungarikum is lehetne a szaloncukor?
 • 3. White-sziget. A vulkánkitörés újabb halottai A halottak száma tovább emelkedett. A vulkánkitörés égési sérültjeinek kezelésére, a transzplantációhoz 1,2 millió négyzetcentiméter bőr szükséges.A halottak száma tovább emelkedett. A vulkánkitörés égési sérültjeinek kezelésére, a transzpl...
 • 4. ATM-robbantókat fogtak el a rendőrök Pénzautomatákat robbantott fel Németországban, majd ellopták belőlük a készpénzt. Az ATM-fosztogatókat magyar és német rendőrök fogták el. Lőszerek és lőfegyverek is előkerültek a házkutatásokon.
 • 5. Járulékváltozások. Húszmilliárd marad a nyugdíjasoknál A nyugdíjasok meglehetősen nagy csoportjána kedveznek azok a járulékszabályok, amelyeket szerdán szavazott meg az Országgyűlés - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.
 • 6. Varga: kelendő a MÁP Plusz, jövőre jön a nyugdíjkötvény Az államadósság GDP-hez mért arányát 2022 végére 60 százalék alá akarja mérsékelni a kormány - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón. Szavai szerint egyre népszerűbbek a lakossági állampapírok, jövőre pedig bevezetik a nyug...
 • 7. Növényt ezentúl csak bizonyítvánnyal hozhatunk haza A növények és növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozza az Európai Unió december 14-től érvényes új növényegészségügyi rendszere. Ezentúl a külföldről hazatérők a csomagjaikban csak növényegészségügyi bizonyítván...
 • 8. Megújult a forint. Applikáció segít felismerni a hamis pénzt Végéhez ért a forintbankjegyek megújítási programja, a többletkibocsátás költsége 4-5 milliárd forint volt. Az új papírpénzek valódiságát immár a ForintApp nevű mobilalkalmazással is bárki megvizsgálhatja  - mondta Pataki Tibor, a Magyar Ne...
 • 9. Új járat indul Budapest és Moszkva között Repülőjáratot indít Moszkvából Budapestre december 28-tól a Ural Airlines (Uralszkije Avialinyii) orosz légitársaság.
 • 10. A Telekom eladja balatonkenesei szállodáját A Magyar Telekom megállapodást írt alá a tulajdonában álló legnagyobb, Balatonkenesén található hotel értékesítéséről. A tranzakció a tervek szerint nagyságrendileg 3,3 milliárd forint készpénzbevételt és 1,3 milliárd forint profitot eredmé...

AzÜzlet - friss

 • 17:00 Varga: kelendő a MÁP Plusz, jövőre jön a nyugdíjkötvény Az államadósság GDP-hez mért arányát 2022 végére 60 százalék alá akarja mérsékelni a kormány - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón. Szavai szerint egyre népszerűbbek a lakossági állampapírok, jövőre pedig bevezetik a nyug...
 • 16:06 Megújult a forint. Applikáció segít felismerni a hamis pénzt Végéhez ért a forintbankjegyek megújítási programja, a többletkibocsátás költsége 4-5 milliárd forint volt. Az új papírpénzek valódiságát immár a ForintApp nevű mobilalkalmazással is bárki megvizsgálhatja  - mondta Pataki Tibor, a Magyar Ne...
 • 14:59 Ingatag lábakon áll a német gazdaság A német gazdasági aktivitást jelenleg a lakossági kereslet tartja lendületben, ezért hosszú távú beruházási programot kellene indítani Németország termelési telephelyként vonzóbbá tételére - áll a DIW Berlin gazdaságkutató intézet elemzéséb...
 • 14:14 Nem nyúlt az irányadó kamathoz az EKB A piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa.
 • 14:02 Garantált a jövő évi nyugdíjemelés - prémiummal is számolnak Jövőre is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Mivel a jövő évi költségvetés 2,8 százalékos inflációval számol, így ennyivel emelkednek 2020. január 1-jétől a nyugdíjak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
 • 13:00 Sokszoros a túljelentkezés a kutatás-fejlesztési pályázatokra Megvannak a győztesek az idei év két legnagyobb keretösszegű kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatán. Mintegy 85 milliárd forintról született döntés - jelentette be Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államti...
 • 13:00 Abu-Dzabiban alapít új légitársaságot a Wizz A magyar kötődésű Wizz Air Abu-Dzabiban alapít új fapados légitársaságot  - jelentette be az Abu-Dzabi Fejlesztési Holding.
 • 12:11 Uniós első a magyar ipari termelés októberi növekedése Októberben már a tizenkettedik egymást követő hónapban csökkent éves bázison az euróövezet ipari termelése - jelentette az Eurostat. Az Európai Unióban éves bázison októberben a magyarországi ipari termelés nőtt a legnagyobb mértékben.
 • 12:11 A Telekom eladja balatonkenesei szállodáját A Magyar Telekom megállapodást írt alá a tulajdonában álló legnagyobb, Balatonkenesén található hotel értékesítéséről. A tranzakció a tervek szerint nagyságrendileg 3,3 milliárd forint készpénzbevételt és 1,3 milliárd forint profitot eredmé...
 • 11:51 ATM-robbantókat fogtak el a rendőrök Pénzautomatákat robbantott fel Németországban, majd ellopták belőlük a készpénzt. Az ATM-fosztogatókat magyar és német rendőrök fogták el. Lőszerek és lőfegyverek is előkerültek a házkutatásokon.
 • 11:51 Megvette az Est Media a Delta Systems Kft.-t A Delta Systems Kft. 100 százalékos üzletrészének tulajdonjoga az alaptőke-emelés bejegyzésével száll át az Est Media Nyrt.-re. A megvásárolt cég neve Delta Technologies Nyrt.-re változik.
 • 11:51 Szálláshelyek. Nőtt a forgalom és az árbevétel októberben Októberben a vendégek száma 6,2 százalékkal, a vendégéjszakák száma 4,9 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.
 • 10:45 Növényt ezentúl csak bizonyítvánnyal hozhatunk haza A növények és növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozza az Európai Unió december 14-től érvényes új növényegészségügyi rendszere. Ezentúl a külföldről hazatérők a csomagjaikban csak növényegészségügyi bizonyítván...
 • 10:45 WSJ: a Vatikán magára költi a szegényeknek szánt adományokat A Vatikán az elesettek megsegítésére felajánlott adományok, az úgynevezett péterfillérek legnagyobb részét költségvetési hiánya betömésére használja fel - írta exkluzív tudósításában a The Wall Street Journal című amerikai lap.
 • 10:08 White-sziget. A vulkánkitörés újabb halottai A halottak száma tovább emelkedett. A vulkánkitörés égési sérültjeinek kezelésére, a transzplantációhoz 1,2 millió négyzetcentiméter bőr szükséges.A halottak száma tovább emelkedett. A vulkánkitörés égési sérültjeinek kezelésére, a transzpl...
 • 09:44 Járulékváltozások. Húszmilliárd marad a nyugdíjasoknál A nyugdíjasok meglehetősen nagy csoportjána kedveznek azok a járulékszabályok, amelyeket szerdán szavazott meg az Országgyűlés - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.
 • 09:03 Új járat indul Budapest és Moszkva között Repülőjáratot indít Moszkvából Budapestre december 28-tól a Ural Airlines (Uralszkije Avialinyii) orosz légitársaság.
 • 09:03 Tartotta az irányadó dollárkamatot a Fed Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Fed nem változtatott az irányadó dollárkamatsávon.
 • 06:33 Szaloncukor vakteszt. Melyik a legfinomabb zselés? Melyik zselé szaloncukrot érdemes megvenni? Nem csak a vakteszt eredményét találják itt meg, a szaloncukor eredetéról is olvashatnak írásunkban. Elvégre ki hitte volna, hogy akár hungarikum is lehetne a szaloncukor?
 • 06:33 A dinoszauruszok is szenvedtek a tetvektől Már százmillió éve a dinoszauruszok is szenvedtek tetvekhez hasonló élősködőktől; paleontológusok fedezték fel az őshüllők tollaiban megtapadt, fosszilizálódott parazitákat.
 • 2019.12.11
 • 18:19 Magyar, brit kutatók: át kell értelmezni a földi élet fejlődését Magyar és brit kutatók munkája nyomán alapjaiban kell átértelmezni a földi élet fejlődését. Az eredmény a más naprendszerek bolygóin kialakult összetett élet keresésében is jelentős változást hozhat. Erről az MTA adott ki ismertetést.
 • 16:38 Ingyenes lesz a BKV az álláskeresőknek Januártól ingyenesen utazhatnak a budapesti álláskeresők a fővárosi közösségi közlekedés járatain - döntött a Fővárosi Közgyűlés.
 • 16:38 A Moodys negatívra rontotta az európai bankrendszer kilátását Negatívra változtatta az európai bankrendszer jelentős részének 2020-ra érvényes kilátását a Moody's Investors Service. Ugyanakkor a hitelminősítő szerint a közép- és kelet-európai bankrendszerek jövő évi kilátása továbbra is stabil.
 • 16:38 Felszámolták a Tiszán úszó szeméttorlaszt Mintegy tízezer tonna hulladékot és uszadékfát állítottak meg, termeltek ki és dolgoztak fel a kiskörei vízlépcsőnél egy háromoldalú együttműködés eredményeként.
 • 14:24 Felszámolták a tiszai szeméttorlaszt Mintegy tízezer tonna hulladékot és uszadékfát állítottak meg, termeltek ki és dolgoztak fel a kiskörei vízlépcsőnél egy háromoldalú együttműködés eredményeként.
 • 14:24 Matolcsy: mindhárom mandátumát teljesítette a jegybank Sikeresnek és eredményesnek nevezte a Magyar Nemzeti Bank 2018-as működését Matolcsy György az Országgyűlésben, a jegybank éves üzleti jelentésének és beszámolójának vitáján.
 • 13:29 Hitelbumm. Hétszer annyit veszünk fel, mint hat éve Idén óriási hitelbumm figyelhető meg a fogyasztási, fedezetlen hitelek terén - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője.
 • 11:47 Elfogadta a parlament: jön az egységes tb-járulék Egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határozott meg az Országgyűlés jövő júliustól. Új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgál...
 • 11:47 Kutató: a digitális függés, akár az alkoholizmus Nemcsak a gyerekeket és a fiatalokat veszélyezteti a digitális eszközök állandósult használata, a felnőttek is függővé válhatnak.
 • 11:47 Nem drágul a karácsonyi hal Nem tapasztalható drágulás az idei karácsonyi halszezonban, a tógazdaságoknál ezer forint körül alakul az élő ponty kilónkénti ára - mondta Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-Hal) elnöke.
 • 10:53 2019 – a 4iG jelentős sikerre számít A 4iG Nyrt. előrejelzése szerint a 2019. éves eredménye várhatóan nagyságrendekkel meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat. A társaság az első három negyedévben elért teljesítménye alapján számolt időarányos eredményből jutottak...
 • 10:53 Nőtt a mezőgazdaság termelési értéke idén A termelési volumen 0,7 százalékos csökkenése, valamint a termelői árak 3,8 százalékos emelkedése következtében a mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke 3,1 százalékkal nőtt idén a tavalyihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal...
 • 09:53 Az adathalászok karácsonykor is a pénzünkre utaznak Az internetes csalók az ünnepi időszakot is arra próbálják kihasználni, hogy megszerezzék az óvatlan emberek pénzügyi adatait, majd a pénzüket. Az adathalász támadások száma a korábbihoz képest ötven százalékkal emelkedett.
 • 09:53 GKI: a növekedés lassul, az infláció gyorsul jövőre 2020-ban már egyértelmű lassulás várható a gazdaságban, mely előreláthatólag 2022-ig folytatódik majd. A növekedés jövőre 3,2 százalékos lehet - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
 • 09:02 BÉT - További korrekció és kivárás várható Elemzők szerint a Budapesti Értéktőzsde szerdai kereskedésében további korrekció és kivárás várható.
 • 2019.12.10
 • 19:07 Mégsem veszi meg a 4iG a T-Systemst A 4iG valamint a Magyar Telekom megszüntette a T-Systems felvásárlásával kapcsolatos tárgyalásokat - jelentette be a két vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
 • 17:16 Nagyszülői gyed. Két unoka esetén 450 ezer forint is járhat A január 1-jén bevezetendő nagyszülői gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjú...
 • 16:14 Ünnepi razzia: az üzletek harmadánál találtak jogsértést A karácsonyi ellenőrzések során eddig több mint nyolcszáz üzletet ellenőriztek a fogyasztóvédők, a jogsértések aránya 34 százalék - mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős he...
 • 15:07 Brexit – Leállt a brit gazdaság növekedése Leállt a brit hazai össztermék (GDP) növekedése az októberrel zárult három hónapban, és októberben is stagnált a brit gazdaság teljesítménye havi összevetésben. Londoni elemzők szerint mindez a Brexithez köthető.
 • 14:13 Békésben is felütötte a fejét az ASP A Nébih laboratóriuma a Békés megyei Biharugra község külterületén elhullott vaddisznóban az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki.
 • 13:56 Hangulatindex. Régen látott optimizmus Németországban Huszonegy havi csúcsra emelkedett decemberben a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet németországi befektetői hangulatindexe. Az euróövezeti hangulatindex szintén jelentősen javult.
 • 13:00 Semmelweis Egyetem. Mesterséges intelligencia segítheti a diagnosztikát A mesterséges intelligenciának óriási szerepe lehet az egészségügyi diagnosztikában, különösen a mammográfiában és a vastagbélrák-szűrésben. A Semmelweis Egyetem több mint 1,7 milliárd forint támogatást nyert el, amely révén tizenegy projek...
 • 12:09 Egyszerűsödő eljárások – megszűnik a vállalkozói igazolvány is Mintegy hétszáz közigazgatási eljárás egyszerűsítését teszi lehetővé a fővárosi és a megyei kormányhivatalok működését megváltoztató, sarkalatos passzusokat is tartalmazó törvénymódosítás, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés.
 • 12:09 Lezárult az árampiaci cégügylet-dömping Lezárult az árampiaci cég átrendezés. Az E.ON bejelentése szerint az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel és az Opus Global Nyrt.-vel stratégiai eszközcseréken keresztül 'optimalizálta üzleti portfolióját'.
 • 12:09 MNB: alig változtak az inflációs alapmutatók Az előző hónaphoz képest az infláció 0,5 százalékponttal emelkedett, míg a maginfláció nem változott. Az infláció emelkedését főként az üzemanyagok tavaly év végi árcsökkenésének bázishatása magyarázza - állapította meg novemberi inflációs ...
 • 12:09 Civil kocsikból figyelik az agresszív sofőröket Jelöletlen, kamerákkal felszerelt autókkal ellenőrzi december 23-áig a budapesti forgalmat a rendőrség - közölte az Országos Balesetmegelőzési Bizottság.
 • 11:10 Megszavazta a parlament a nagyszülői gyedet Az Országgyűlés - a családvédelmi akcióterv részeként - lehetővé tette, hogy a még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhassanak a gyermekgondozási díjra.
 • 11:10 Osztrák-magyar cég dolgozik a Zalazone benépesítésén A zalaegerszegi járműipari tesztpálya hasznosítására közös vállalkozást hozott létre az osztrák AVL és a magyar állam - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter.
 • 10:11 Másfél évig élt halott anyja nyugdíjából Majdnem másfél évig vette fel egy nő az elhunyt édesanyja után járó ellátásokat, miután az asszonyt maga temette el a kertjükben - közölte a Somogy Megyei Főügyészég.
 • 09:59 Három százalék fölé gyorsult az infláció novemberben Novemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál az előző havi 2,9 százalék után. Októberhez viszonyítva átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek az árak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal...
 • 09:18 Pályázat kkv-knak. 12 milliárd foglalkoztatás-bővítésre Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.
 • 09:18 A Főtáv vezérét is menesztette Karácsony Gergely Menesztette a Főtáv vezérigazgatóját, Mitnyan Györgyöt Karácsony Gergely főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
 • 08:56 BÉT – Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde Emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde kedden az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
 • 06:06 Milliárdokat érő skótwhisky-gyűjtemény Elárverezik a világ legnagyobbjának tartott, magánkézben lévő skótwhisky-gyűjteményét, a több mint 3900 üvegért 7-8 millió fontot (2,7 - 3,1 milliárd forint) várnak.
 • 2019.12.09
 • 16:22 Kalkulátor evásoknak: januártól kata vagy kiva? Január 1-jén megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó, a vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról, hogy milyen adónemre tér át a határidő lejárta után. Az adózási formák közötti választást kalkulátor segíti.
 • 15:43 Újabb cégre tett ajánlatot az Est Media Az Est Media indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására. A cég tulajdonosai az ajánlatot elfogad...
 • 15:26 Elektronikus kézbesítés – eSzemélyivel aláírni sem kell A Magyar Posta elektronikus kézbesítő rendszerének segítségével az ügyfelek digitális eszközökön írjhatják alá az ajánlott levelek átvételét és követhetik a feladott levél útját. Az új eszközök alkalmasak az eSzemélyi igazolvány beolvasásár...
 • 14:28 Hatszáz kilométeres dugó Párizs körül – fokozódik a sztrájk Nem javult a közlekedési helyzet Franciaországban, ahol ötödik napja sztrájkolnak a vasúti és a közösségi közlekedésben dolgozók a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen. A javaslatot szerdán hozza nyilvánosságra a kormány.
 • 14:28 Amerikai cégek uralják az egyre bővülő fegyverkereskedelmet Amerikai hadiipari cégek adták a tavalyi globális fegyverkereskedelem több mint felét, 2002 óta 47 százalékkal bővült a globális fegyverkereskedelem.
 • 13:47 Kórházi raktárban aludt téli álmot három medve Valószínűleg téli álmot aludt három medve, egy nőstény és két bocsa a japán Niigata prefektúra egy kórházának raktárépületében.
 • 13:47 Javult a fizetési morál. Csongrádban a legprecízebbek Jelentősen csökkentek a számottevő késések a számlák kifizetésénél az első három negyedévben: a két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 52, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 60 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly ugya...
 • 13:15 Karácsony. Telt házra készülnek a szállodák Telt ház lesz karácsonykor a szállodákban, a forgalom a tavalyinál 8-10 százalékkal magasabb lehet - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.
 • 12:47 Fogamzásgátlás. A tabletták átstrukturálják az agyat Agykutatással foglalkozó tudósok megállapították, hogy a fogamzásgátló tabletta hatására jelentősen csökken a hipotalamusz mérete az agyban. Az új kutatást az Észak-amerikai Radiológiai Társaság éves konferenciáján mutatták be. (Videó)
 • 12:00 Eperjes - hét halott. Földmunkák okozhatták a robbanást Hat embert vettek őrizetbe Szlovákiában a hét emberéletet követelő tragikus eperjesi (Presov) gázrobbanással kapcsolatban - közölte a szlovák rendőrség.
 • 11:36 Eurózóna – Pozitívra váltott a befektetők hangulata A várt csökkenés helyett szerény pozitív értéket vett fel a Sentix gazdasági kutatóintézet decemberi euróövezeti befektetői hangulatindexe. A kilátások megítélése két és fél éves csúcsot ért el.
 • 11:36 Államháztartás. Tizenegy hónap alatt 76,7 százalékos hiány Novemberben az államháztartás központi alrendszerének hiánya 190,9 milliárd forint volt. Az év első tizenegy hónapjában ezzel 766,3 milliárd forintot tett ki a deficit, ami az éves előirányzat 76,7 százaléka.
 • 11:36 A Rambo-filmek kései nem találtak vevőre Elárverezték Andy Vajna (1944-2019) gyűjteményét és filmes relikviáit a budapesti Nagyházi Galériában.
 • 11:36 Állami tendereket nyert a 4iG Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) közbeszerzési eljárásán is a 4iG Nyrt. ajánlata lett a befutó.
 • 11:01 Játékot a játékboltból - veszélyes bóvlik a piacon A rossz minőségű játékok balesetveszélyességére hívja fel a figyelmet az Innovációs és Techno­lógiai Minisztérium. A hatósági tapasztalatok szerint a veszélyes játékok előfordulása az alkalmi árusítóhelye­ken a leggyakoribb.
 • 10:34 Szerdától olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj Bár a nemzetközi olajárak jelentősen emelkednek, az üzemanyagárak itthon még csökkennek: a benzin bruttó 2, a gázolaj pedig bruttó 3 forinttal lesz olcsóbb szerdától.
 • 09:52 Az export és az import is csúcsot döntött októberben Októberben az export euróban számított értéke 6,7, az importé 3,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 514 millió euró volt, 300 millió euróval több az egy évvel korábbinál - jelentette első becs...
 • 09:38 Bombariadók Oroszországban: bitcoint követelnek Bombafenyegetést kapott e-mailen számos közintézmény Oroszország-szerte. A fenyegetett objektumok között vannak kórházak, bíróságok, valamint a szentpétervári Ermitázs és a pulkovói repülőtér is.
 • 09:38 Terjed a sertéspestis Pest megyében A korábban fertőzötté vált budakeszi zárt vadaskert közvetlen közelében igazolta az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a Nébih laboratóriuma. A vírust két elhullott vaddisznóból mutatták ki.
 • 09:37 BÉT – Emelkedést vár az elemző Emelkedésre számít a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
 • 2019.12.06
 • 18:26 Év végi céges rendezvény - ahol megéri Ha a jó csapat és a kiváló hangulat megvan, akkor már csak egy jó céges rendezvényhelyszínre van szükség. Itt több remek helyszín közül válogathat!
 • 16:33 Jogerősen elítélték a Telekomot meghekkelő fiatalt A Szolnoki Törvényszék jogerősen 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki két éve feltörte a Magyar Telekom szerverét. A fiatalembert folytatólagosan elkövetett, információs rendszer vagy adat megsértése miatt mondták ki bűnö...
 • 14:41 Vörösiszap szerencsétlenség - Felmentésüket kérték a vádlottak A vörösiszapper tizenhárom vádlottja tagadta bűnösségét és felmenését kérte a Győri Ítélőtáblán. Az ügyész döntően súlyosítást indítványozott másodfokú eljárásban, egy hét múlva, december 13-án hirdetnek ítéletet.
 • 14:02 Vizet hozott a Naprendszerbe - vasárnap megfigyelhető Egyre fényesebb és nagyobb a Naprendszeren át száguldó csillagközi üstökös, a Borisov-üstökös. Az égi vándor vasárnap nagyobb amatőr csillagászati távcsövekkel is megfigyelhető lesz.
 • 14:02 A kétszázezres lécet is megugrotta a Mercedes Novemberben még soha annyi autót nem értékesített a Mercedes-Benz mint az idén - elsősorban a kínai, az amerikai, a német keresletbővülés hatására.
 • 12:26 Az ÁSZ átgondolt áfacsökkentésre int Az áfa csökkentése a termékek felénél nem mérsékelte a fogyasztói árakat, ezért az áfacsökkentés elhatározása előtt átgondolt értékelés szükséges - erre az Állami Számvevőszék legfrissebb elemzése figyelmeztet.
 • 12:08 Megtolhatja a Tesla szekerét a kínai állam Kína állami támogatást nyújthat az ott gyártott Tesla járművekért, azok ugyanis felkerültek a támogatásra javasolt új energiával működő járművek listájára.
 • 12:08 Tejfehérje-allergia ellen anyatejjel Az anyatej hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló, a gyermekek három százalékát érintő tejfehérje-allergia megelőzéséhez - közölte az Első 1000 nap program.
 • 11:14 Az MNB 22,5 millió forintra bírságolta a nedolgozz.hu működtetőjét A Magyar Nemzeti Bank 22,5 millió forint bírságot szabott ki a nedolgozz.hu internetes honlap működtetőjére, mert jegybanki engedély nélkül végzett portfóliókezelést, befektetési elemzést, illetve függő ügynöki tevékenységet, amelyeket az M...
 • 11:14 Veszélyes fényfüzérek: tízből kilenc megbukott Közel 150 ezer darab veszélyes világító díszt és dekorációs eszközt vontak ki a forgalomból vagy semmisítettek meg a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálata során  - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (IT...
 • 10:21 Bénító nyugdíjreform ellenes sztrájk Franciaországban A nyugdíjreform elleni közlekedési sztrájk a metrót is blokkolta Párizsban. Csütörtökön, az első nap a szakszervezetek szerint csaknem másfél millióan, a rendőrség szerint több mint 800 ezren tiltakoztak az utcákon.
 • 10:19 Nőtt az ipari termelés - fékezett a járműgyártás Októberben az ipari termelés volumene 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 6,4 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivata...
 • 10:19 A Wizz betiltaná a business osztályt a rövid járatokon A business osztályú ülések rövidtávú járatokról való kitiltására szólította fel a hagyományos légitársaságokat a Wizz Air.
 • 09:19 Változik a húsok jelölése januártól Hamarosan jelentős változással szembesülhetnek a vásárlók: januártól minden kereskedőnek fel kell tüntetnie a friss, hűtött vagy fagyasztott húsok származási országát a húspultokban.
 • 09:11 BÉT - Történelmi rekordja áttörésével próbálkozhat a BUX Történelmi rekordja áttörésével próbálkozhat a pénteki kereskedésben a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, de sok múlik majd az OTP árfolyammozgásán az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
 • 2019.12.05
 • 18:10 Magyar kilátások. Az IMF javította prognózisát Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról.
 • 16:57 Az Európai Tanács elnöke szorosabb gazdasági és monetáris uniót akar A gazdasági és monetáris unió elmélyítése, valamint a bankunió erősítése mellett érvelt az Európai Tanács elnöke az Európai Unió fő vezetőinek brüsszeli munkamegbeszélésén.
 • 16:57 Tanárkéselés: Palkovics László telefonon kért tájékoztatást A győri tanárkéselésre reagált az szakképzési intézmények fenntartója, az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Mint közleményükben fogalmaztak: megdöbbenéssel fogadta a győri iskolában történt késelés hírét.
 • 16:17 Tudósok vizsgálták a slágerek titkait Egy kutatócsoport az amerikai Billboard slágerlistán szereplő klasszikus popsikerek több tízezernyi akkordhangzását elemezték ki statisztikailag. A tudósok úgy vélik, megfejtették a jó dalok írásának titkát. 
 • 15:55 Közbeszerzésekben játszottak össze. 860 milliós kartellbírság Közbeszerzési eljárásokban játszott össze egymással öt cég. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 860 millió forint bírságot szabott ki rájuk.
 • 15:15 Lejtőn a globális autópiac - és nem áll meg A globális autópiac további visszaesésére és több tízezer ágazati munkahely megszűnésére számít a német autóipari szövetség (VDA) a Die Welt című lapban közölt előrejelzése szerint.
 • 15:15 Kisebb mínuszok jönnek – néhol ónos szitálás Jellemzően borult, párás idő lesz a hét végén. Kissé mérséklődik a hideg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
 • 15:00 Nagy István: versenyképessé formálni a Kárpát-medence magyar közösségeit A magyar kormány versenyképessé kívánja tenni a Kárpát-medence magyar közösségeit. Ezt Nagy István agrárminiszter mondta a VIII. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon. Hozzáfűzte: a tárca 50 határon túli agrárszervezettel működik együtt.
 • 15:00 Tanárnőjét késelte meg egy diák Győrben Egy 17 éves diák többször megszúrta tanárnőjét csütörtök délben egy  győri iskolában.
 • 15:00 Matolcsy: új, kihívásokkal teli világrend alakul A technológia és a pénz forradalmának jelenlegi korszakában új világrend alakul, az új kihívásokra pedig a jegybankoknak is meg kell találniuk a megfelelő válaszokat - hangsúlyozta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
 • 14:13 BKK - Kártyával is rendezhető az utólagos pótdíj Immár bankkártyával is kifizethetik a határidőn túli pótdíjat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain bliccelők. Az érintetteknek értesítő levelet küldenek.
 • 13:54 Szaloncukorból a zselés a sláger - tízezer is lehet kilója A legnépszerűbb karácsonyi édesség a szaloncukor, amelynek kilónkénti ára nyolcszáz és tízezer forint között mozog - közölte a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) elnöke.
 • 13:14 A fehérorosz elnök szerint országa nem olvad Oroszországba Fehéroroszország soha nem akart, és nem is fog betagolódni semmilyen országba, a baráti Oroszországba sem - jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, a megalakult új parlament képviselői előtt mondott beszédében.
 • 12:23 Uniós második a magyar negyedéves növekedés Az euróövezet 0,2 százalékos GDP-növekedést ért el a harmadik negyedévben, az Európai Unió növekedése pedig 0,1 százalékponttal javult az előző negyedévhez viszonyítva. Magyarország a második legnagyobb negyedéves növekedést produkálta.
 • 12:23 Többszintű társadalomban élnek a gyöngytyúkok Többszintű társadalmat fedeztek fel a keselyűfejű gyöngytyúkok (Acryllium vulturinum) egy populációját vizsgálva német tudósok.
 • 11:44 Lehullt a lepel a Habsburg-áll titkáról Belterjesség okozta a Habsburgok jellegzetes előreálló alsó ajkait - közölték spanyol kutatók, akik a család 15-17. században élt tagjait vizsgálták.
 • 11:18 A soproni diákok történelmi üzenete – Vancouverből a világnak Kanada nyugati felén, British Columbiában járt Pánczél Károly. Hajdani soproni diákokkal is találkozott, akik '56 után hagyták el szülőföldjüket: az egyetem kelt útra dékánjuk vezetésével. Interjú az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizo...
 • 11:18 Győr. Sorozatgyártásban az Audi mild-hibridjei Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid (MHEV) hajtásláncú Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártását.
 • 10:31 Októberben is többet költöttünk a boltokban Októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma 6,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.
 • 10:31 Delta frigy - Zöld utat kapott az Est Media Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Delta Csoport és az Est Media tranzakcióját, így hamarosan a budapesti tőzsdén jegyzett cég tulajdonába kerülhet a közel 16 milliárd forintos árbevételű Delta Systems.
 • 10:11 Fegyverropogás Pearl Harborban – három halott Két embert megölt, egyet súlyosan megsebesített egy amerikai tengerész Hawaiin, a Pearl Harbor-i flottatámaszponton, majd magával is végzett - közölték a támaszpont tisztségviselői.
 • 09:15 A főpolgármester felmentette az FKF vezérigazgatóját Felmentette a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet Karácsony Gergely főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Közlésük szerint a döntést a szerződéskötési moratórium megszegése indokolja...
 • 09:15 Kevesebb a hamis forint A Magyar Nemzeti Bank napi gyakorisággal monitorozza a pénzhamisítás helyzetét, tavaly 42 százalékkal csökkent a kiszűrt hamis forintbankjegyek száma.
 • 09:15 BÉT – Tovább emelkedhet az OTP az elemző szerint Tovább emelkedhet az OTP jegyzése a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
 • 07:46 Hamis orosz - finn határoszlopokat állított a csaló Saját gyártmányú orosz és finn határoszlopokkal tévesztett meg Európába tartó illegális migránsokat egy csaló Oroszországban.
 • 2019.12.04
 • 17:31 Magyar Telekom: leépítés és béremelés A Magyar Telekom jövőre legfeljebb 450 munkavállalót épít le, és 5 százalékkal emeli a béreket a társaságnál az érdekképviseletekkel kötött megállapodása alapján - közölte a cég.
 • 17:23 Millió eurós pénzmosás - gyanútlan elkövetők? Magyarországon 1,2 millió eurós kárt előztek meg egy pénzmosás elleni nemzetközi akció keretében, közölte a rendőrség. A bűnözők gyakran gyanútlan embereket is bevonnak a pénzmosásba azzal, hogy munkát kínálnak.
 • 17:23 Folytatódik a béremelés a német-magyar kamara szerint Továbbra is jelentős béremelésre készülnek a Magyarországon működő vállalatok, noha számítanak a gazdaság növekedési ütemének mérséklődésére - hangzott el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén.
 • 16:14 MNB: a magyar bankrendszer felkészült a kockázatokra Továbbra is erős a bankrendszer sokkellenálló-képessége: a pénzügyi rendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak - derül ki a jegybank decemberi Pénzügyi stabilitási jelent...
 • 15:20 A Tesla Brandenburgnál támad A német autógyártók lemaradásban vannak az alternatív meghajtások terén. Újabb okuk van az aggodalomra. Az elektroautózásban mindenkit megelőző Tesla Németországban építheti fel első európai üzemét.
 • 15:20 Felmentették a vidékfejlesztésért felelős államtitkárt A köztársasági elnök felmentette Kis Miklós Zsoltot, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkárát - írja a Magyar Közlöny.

AzÜzlet - heti top

 • 1. Elfogadta a parlament: jön az egységes tb-járulék Egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határozott meg az Országgyűlés jövő júliustól. Új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgál...
 • 2. Szerdától olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj Bár a nemzetközi olajárak jelentősen emelkednek, az üzemanyagárak itthon még csökkennek: a benzin bruttó 2, a gázolaj pedig bruttó 3 forinttal lesz olcsóbb szerdától.
 • 3. Nagyszülői gyed. Két unoka esetén 450 ezer forint is járhat A január 1-jén bevezetendő nagyszülői gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjú...
 • 4. Eperjes - hét halott. Földmunkák okozhatták a robbanást Hat embert vettek őrizetbe Szlovákiában a hét emberéletet követelő tragikus eperjesi (Presov) gázrobbanással kapcsolatban - közölte a szlovák rendőrség.
 • 5. Egyszerűsödő eljárások – megszűnik a vállalkozói igazolvány is Mintegy hétszáz közigazgatási eljárás egyszerűsítését teszi lehetővé a fővárosi és a megyei kormányhivatalok működését megváltoztató, sarkalatos passzusokat is tartalmazó törvénymódosítás, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés.
 • 6. Hatszáz kilométeres dugó Párizs körül – fokozódik a sztrájk Nem javult a közlekedési helyzet Franciaországban, ahol ötödik napja sztrájkolnak a vasúti és a közösségi közlekedésben dolgozók a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen. A javaslatot szerdán hozza nyilvánosságra a kormány.
 • 7. Magyar, brit kutatók: át kell értelmezni a földi élet fejlődését Magyar és brit kutatók munkája nyomán alapjaiban kell átértelmezni a földi élet fejlődését. Az eredmény a más naprendszerek bolygóin kialakult összetett élet keresésében is jelentős változást hozhat. Erről az MTA adott ki ismertetést.
 • 8. Jogerősen elítélték a Telekomot meghekkelő fiatalt A Szolnoki Törvényszék jogerősen 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki két éve feltörte a Magyar Telekom szerverét. A fiatalembert folytatólagosan elkövetett, információs rendszer vagy adat megsértése miatt mondták ki bűnö...
 • 9. Kórházi raktárban aludt téli álmot három medve Valószínűleg téli álmot aludt három medve, egy nőstény és két bocsa a japán Niigata prefektúra egy kórházának raktárépületében.
 • 10. Mégsem veszi meg a 4iG a T-Systemst A 4iG valamint a Magyar Telekom megszüntette a T-Systems felvásárlásával kapcsolatos tárgyalásokat - jelentette be a két vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
 • 11. Elektronikus kézbesítés – eSzemélyivel aláírni sem kell A Magyar Posta elektronikus kézbesítő rendszerének segítségével az ügyfelek digitális eszközökön írjhatják alá az ajánlott levelek átvételét és követhetik a feladott levél útját. Az új eszközök alkalmasak az eSzemélyi igazolvány beolvasásár...
 • 12. A Főtáv vezérét is menesztette Karácsony Gergely Menesztette a Főtáv vezérigazgatóját, Mitnyan Györgyöt Karácsony Gergely főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
 • 13. Vizet hozott a Naprendszerbe - vasárnap megfigyelhető Egyre fényesebb és nagyobb a Naprendszeren át száguldó csillagközi üstökös, a Borisov-üstökös. Az égi vándor vasárnap nagyobb amatőr csillagászati távcsövekkel is megfigyelhető lesz.
 • 14. Megszavazta a parlament a nagyszülői gyedet Az Országgyűlés - a családvédelmi akcióterv részeként - lehetővé tette, hogy a még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhassanak a gyermekgondozási díjra.
 • 15. Felszámolták a tiszai szeméttorlaszt Mintegy tízezer tonna hulladékot és uszadékfát állítottak meg, termeltek ki és dolgoztak fel a kiskörei vízlépcsőnél egy háromoldalú együttműködés eredményeként.
 • 16. Fogamzásgátlás. A tabletták átstrukturálják az agyat Agykutatással foglalkozó tudósok megállapították, hogy a fogamzásgátló tabletta hatására jelentősen csökken a hipotalamusz mérete az agyban. Az új kutatást az Észak-amerikai Radiológiai Társaság éves konferenciáján mutatták be. (Videó)
 • 17. Év végi céges rendezvény - ahol megéri Ha a jó csapat és a kiváló hangulat megvan, akkor már csak egy jó céges rendezvényhelyszínre van szükség. Itt több remek helyszín közül válogathat!
 • 18. Államháztartás. Tizenegy hónap alatt 76,7 százalékos hiány Novemberben az államháztartás központi alrendszerének hiánya 190,9 milliárd forint volt. Az év első tizenegy hónapjában ezzel 766,3 milliárd forintot tett ki a deficit, ami az éves előirányzat 76,7 százaléka.
 • 19. Kalkulátor evásoknak: januártól kata vagy kiva? Január 1-jén megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó, a vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról, hogy milyen adónemre tér át a határidő lejárta után. Az adózási formák közötti választást kalkulátor segíti.
 • 20. Újabb cégre tett ajánlatot az Est Media Az Est Media indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására. A cég tulajdonosai az ajánlatot elfogad...