Autópro - napi top

  • 1. A ritkaföldfémekkel győzik le a kínaiak Trumpot? Nehéz időkre kell felkészülnie Kínának, ahogy a nemzetközi helyzet egyre összetettebbé válik hangsúlyozta Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán a Csianghszi tartományban tett látogatásán. A kínai elnök felkeresett egy ritkaföldfém-üzemet is, ...
  • 2. Még utoljára megkeverte a távozó Daimler-vezér az autóipar állóvizét A vállalat igazgatótanácsának nyugdíjba vonuló elnöke búcsúbeszédében átfogó takarékossági programot sürgetett. Dieter Zetsche utolsó felszólalásában munkahelyek megszűnéséről és új munkahelyek létrejöttéről beszélt.
  • 3. Viszlát, Audi TT! Az Audi kivezeti a Győrben gyártott TT sportautó modellt a kínálatából, és egy elektromos meghajtású modellt vezet be helyette mondta a német autógyártó társaság vezetője csütörtökön Neckarsulmban, a részvényesek közgyűlésén.
  • 4. Két autó közül választhatnak a nagycsaládosok a Seat kínálatából A Seat sem akar kimaradni a kormány nagycsaládos autóprogramjából: egyik modelljét 4,7 millió, másikat pedig 1,9 millió forint kedvezményért kínálja.
  • 5. 750 személykocsit újított fel a MÁV Folyamatosan újulnak meg a MÁV-Start vasúti kocsijai, a 2012-ben indult felújítási programban eddig már több mint 750 személykocsit modernizáltak közölte a MÁV-Start.
  • 6. Hivatalos: csődbe ment a brit acélóriás Néhány napja már lebegtették, aztán szerdán hivatalosan is bejelentették: csődbe ment Nagy-Britannia második legnagyobb acélipari vállalata. A cég beszállítóival együtt több mint huszonhétezer embernek szűnik meg a biztos megélhetése.
  • 7. A magyar IT szakemberek közel fele külföldre költözne Magyarországon az IT szakemberek 43 százaléka menne külföldre egy jobb munka reményében. Jóval többen, mint az egyéb területeken dolgozók, ahol 35 százalékos ez az arány derül ki a Boston Consulting Group (BCG), egy nemzetközi HR hálózat, ...
  • 8. Magyar mérnökök végzik a BMW ütközésteszt-validálásait Közvetlenül dolgoznaka BMW-nek, közös kutatásban vesznek részt a Hondával. Egy hetvenfős magyar mérnöki irodáról van szó, amely tavaly igen impozáns, 2,2 milliárd forintos bevételt produkált. Az eCon Engineering Kft. komoly tudást halmozott...
  • 9. Debrecenben szerelt Mercedes-buszokat adtak át Debrecenben Debrecenben készre szerelt öt Mercedes-Benz Conecto G csuklós autóbuszt adott át az Inter Traction Electrics Kft. a helyi busztársaságnak.
  • 10. A Bosch 90 millió eurós bírságot kapott a dízelbotrány miatt A stuttgarti államügyészség 90 millió eurós bírság kiszabásával lezárta a Bosch-sal szemben a Volkswagen konszern dízelbotrányában játszott szerepe miatt indított eljárást.

Autópro - friss

Autópro - heti top